Καμμένος: Fake news τα δημοσιεύματα για τα κονδύλια του προσφυγικού

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απαντώντας στα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» για τα κονδύλια για το προσφυγικό.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το δημοσίευμα έγινε «για να χτυπηθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

«Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω υπογράψει ούτε ένα χαρτί, διότι όλες οι συμβάσεις ήταν κάτω από 10 εκατ. ευρώ και την αρμοδιότητα την είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε.

Επίσης, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι είναι fake news τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι τα κονδύλια που δαπανώνται στην Ελλάδα για κάθε πρόσφυγα είναι 15 φορές περισσότερα απ' ότι στην Τουρκία, καθώς, όπως υποστήριξε, στην Τουρκία ελάχιστοι είναι οι πρόσφυγες που κάνουν αίτηση ασύλου και διαμένουν σε δομές.

«Δεν έχουν γίνει απευθείας αναθέσεις»

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει συνάψει 5 συμβάσεις για τους πρόσφυγες με την ΕΕ, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ. Ο έλεγχος των συμβάσεων, ανέφερε, γίνεται σε τρία επίπεδα: αρχικά από τα Γενικά Επιτελεία, στη συνέχεια από πιστοποιημένη εταιρεία ελεγκτών και τέλος, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ αναρτώνται ηλεκτρονικά στη Διαύγεια.

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αρνείται ότι έχουν γίνει απευθείας αναθέσεις και ότι η στρατιωτική υπηρεσία διεκδίκησε τέτοιου είδους διαγωνισμό. Όπως είπε, «αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε τέτοια κατεύθυνση γιατί σε διαφορετική περίπτωση, οι πρόσφυγες θα έμεναν νηστικοί».

Προανήγγειλε αγωγές κατά του «Φιλελεύθερου»

Ο κ. Καμμένος ζήτησε να δημοσιευτεί η απάντησή του από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Σε αντίθετη περίπτωση, τόνισε, θα απελευθερώσει όλα τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έχουν πληγεί από τα δημοσιεύματα να κάνουν αστικές αγωγές, ζητώντας αποζημιώσεις από την εφημερίδα. Ανάλογες αγωγές θα καταθέσει και ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Επίσης, επιτέθηκε κατά του βουλευτή της ΝΔ και τομεάρχη Μεταναστευτικού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, λέγοντας ότι απηύθυνε κατηγορίες κατά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς αποδείξεις, ενώ οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία φτάνει στο υπουργείο διερευνάται άμεσα με εντολή του.

«Στα κονδύλια δεν συμπεριλαμβάνεται ο μάγειρας και ο καμαρώτος που ζήτησε ο Κωσταράκος»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξαπέλυσε επίθεση και κατά του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ και νυν προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, για την ανάρτηση του στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου σε σχέση με την κατάληξη των κονδυλίων ύψους 1,6 δισ. ευρώ για το προσφυγικό.

«Ο κ. Κωσταράκος δεν πρέπει να ανησυχεί, αφού στα κονδύλια αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε ο μάγειρας, ούτε ο καμαρώτος που είχε ζητήσει», δήλωσε δεικτικά ο κ. Καμμένος, εκφράζοντας την απορία του για όσα έγραψε ο κ. Κωσταράκος, καθώς, όπως σημείωσε, η διαχείριση ενός ποσού από αυτά τα κονδύλια έγινε και από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα