Πόλεμος για τις δηλώσεις Τσακαλώτου: Οι σημερινοί συνταξιούχοι θα έχουν πεθάνει

Άγρια κόντρα ξέσπασε  ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή μια δήλωση του πρώτου από το Λονδίνο για τους συνταξιούχους, την οποία έφερε στη δημοσιότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ευκλέίδης Τσακαλώτος από το Λονδίνο

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται: «Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών.

Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι "δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος".

Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται».

Η απάντηση Τσακαλώτου

«Ο κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αποστροφή του λόγου του στο Λονδίνο σχετικά με τις συντάξεις.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως «το θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους είναι εάν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων το 2019.

Κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου, είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό και όχι διαρθρωτικό- πράγμα για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί η ΝΔ.

Χθες εξήγησα γιατί είναι δημοσιονομικό μέτρο και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων και όχι όλους, όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η ΝΔ και οι εφημερίδες της.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων.

Η ΝΔ ας συνεχίσει τον δικό της κατήφορο όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό- γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα