Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου: Θα δούμε τι θα γίνει με τη συμφωνία των Πρεσπών το Μάρτιο

Συνάντηση Τσίπρα -  Καμμένου: Θα δούμε τι θα γίνει με τη συμφωνία των Πρεσπών το Μάρτιο

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είχε σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με φόντο τα σενάρια για την τύχη της συγκυβέρνησης όταν έρθει η ώρα κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, λόγω της διαφωνίας του κυβερνητικού εταίρου με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως αυτή τη στιγμή αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο.

 

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα