Washington Post: Η Μακεδονία είναι μία μικρή χώρα με ένα τεράστιο ρωσικό πρόβλημα

Washington Post: Η Μακεδονία είναι μία μικρή χώρα με ένα τεράστιο ρωσικό πρόβλημα

Η Μακεδονία είναι μια μικρή χώρα μ’ ένα τεράστιο ρωσικό πρόβλημα

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post μιλά σε άρθρο της για ένα ακόμα «πεδίο μαχών» μεταξύ Δύσης και Ανατολής με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών και το επερχόμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το άρθρο της εφημερίδας με τίτλο: «Η Μακεδονία είναι μια μικρή χώρα μ’ ένα τεράστιο ρωσικό πρόβλημα»,  κάνει λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης της Συμφωνίας από τη Μόσχα καθώς επιθυμεί να μπλοκαριστεί η οποιαδήποτε περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ.


Συγκεκριμένα στο άρθρο αναφέρεται ότι: «Την ώρα που οι δημοκρατίες σαγηνεύουν τους “Μακεδόνες” με εμφανίσεις και ομιλίες όπως ο [Αμερικανός υπουργός Άμυνας] Μάτις και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η Ρωσία διεξάγει μια κεκαλυμμένη προπαγανδιστική εκστρατεία κατακλύζοντας με fake news τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επιδοτώντας ντόπιους εξτρεμιστές που έχουν οργανώσεις διαμαρτυρίες».

Όπως ανέφεραν δυτικοί διπλωμάτες στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, δεκάδες νέες σελίδες ξεφυτρώνουν καθημερινά στο Facebook καλώντας σε μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα, ενώ ορισμένες λένε στον κόσμο να κάψει τα ψηφοδέλτια κι υποστηρίζουν ότι η αστυνομία επιτίθεται σε αντιπάλους της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Στη συνέχεια το άρθρο συμπληρώνει ότι «η αποφασιστικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν να καταστρέψει τη συμφωνία για το μακεδονικό ακόμη και αν αυτό βλάψει τις φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα λέει πολλά. Η “Μακεδονία” δεν συνορεύει με τη Ρωσία, αλλά περιβάλλεται από τρεις πλευρές από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Δεν συνιστά κάποια νοητή απειλή για τη Ρωσία, αλλά η ένταξή της στη διατλαντική συμμαχία και στην Ευρωπαϊκή κοινότητα θα συμβάλει στη σταθεροποίηση μιας ιστορικά ασταθούς γωνιάς της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα