Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - 5 κόμματα στη Βουλή

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - 5 κόμματα στη Βουλή

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 10,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή και 9,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 33,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, ακολουθούν Χ.Α 7,5%, ΚΙΝΑΛ 7% ΚΚΕ 6% Ένωση Κεντρώων 2% όπως και η Ελληνική Λύση 2% από 1,5% συγκεντρώνουν Ποτάμι και ΑΝΕΛ με τους αναποφάσιστους να φτάνουν το 12%.

 

 

Ωστόσο στην πρόθεση ψήφου η διάφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων πέφτει στο 9,5% (ΝΔ 31,5% - ΣΥΡΙΖΑ 22%) με τον κυβερνών κόμμα να έχει κερδίσει σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση 2,5 μονάδες σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει αυξήσει το δημοσκοπικό της ποσοστό κατά μισή μονάδα. Τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων ουσιαστικά δεν αλλάζουν ενώ το εισιτήριο για την είσοδο τους στην βουλή παίρνουν 5 κόμματα.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 10 μονάδες διαφορά, 34% συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ και 24 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 34% των ερωτηθέντων απαντάει κανένας από τους δύο.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα