Ψηφίζεται άμεσα η αύξηση του κατώτατου μισθού

Κατατέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή η πολυαναμενόμενη τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας με την οποία η κυβέρνηση στοχεύει να επισπεύσει την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση η διαδικασία της διαβούλευσης τίθεται σε ισχύ με τη λήξη των Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

"Δεδομένης της λήξης και του τελευταίου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στις 20 Αυγούστου 2018 και της συνακόλουθης θέσης του μηχανισμού διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και του ημερομισθίου σε ισχύ, αλλά και της επιτακτικής ανάγκης για τον επανακαθορισμό τους σε επίπεδα που θα ανταποκρίνονται στα βελτιωμένα δεδομένα της οικονομίας και στις υφιστάμενες ανάγκες του εργατικού δυναμικού της χώρας, κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση ενεργοποίηση της οικίας διαδικασίας" επισημαίνεται.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή και όπως προκύπτει από τα οριζόμενα σε αυτή τίθενται ειδικά χρονοδιαγράμματα για την έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας, έτσι ώστε αυτή να ξεκινήσει εντός το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2018 και να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2019.

Μετά από αυτή την ημερομηνία θα ακολουθήσει έκδοση απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά από σύμφωνη γνώμη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία θα καθοριστεί ο κατώτατος μισθός και το κατώτατο ημερομίσθιο.

Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1: Αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο

Την αύξηση του κατώτατου μισθού από τον ερχόμενο Ιανουάριο προανήγγειλε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ