Καμμένος για Συμφωνία των Πρεσπών: O Ζάεφ την παραβιάζει. Να ακυρωθεί

Να ακυρωθεί η συμφωνία με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ζητά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, ο Ζόραν Ζάεφ παραβιάζει τη συμφωνία.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα στα Σκόπια, παραβιάζει τη συμφωνία που έχει υπογραφεί στις Πρέσπες.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον Ζόραν Ζάεφ και του είπε ότι παραβιάζει τη συμφωνία, ενώ και οι δηλώσεις και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν σε ανάλογο κλίμα», ανέφερε.

«Αυτή η συμφωνία δεν έχει ισχύσει από τη πλευρά των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ μιλάει για Μακεδονία και όχι για Βόρεια Μακεδονία», τόνισε.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι θα κάνει τα πάντα για να μην έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή, λέγοντας πως εάν αυτή η συμφωνία πρόκειται να έρθει στη Βουλή τότε ο ίδιος και οι υπουργοί του θα παραιτηθούν.

«Η λύση είναι να έχουμε τα οικονομικά στοιχεία, να αποδείξουμε με τον προϋπολογισμό ότι βγαίνουν και τότε να εξηγήσουμε σε όλους τους εταίρους ότι εμείς δεν προχωράμε στην εφαρμογή του μέτρου» είπε ο κ. Καμμένος, σχετικά με την περικοπή των συντάξεων. 

Τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό περιθώριο που επιτρέπει να μην ληφθεί το μέτρο, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι με τους δανειστές. Όταν θα βγουν τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου, ο Τσακαλώτος θα τους πει «έχουμε τα στοιχεία που δείχνουν ότι το μέτρο δεν χρειάζεται να ληφθεί».

«Το 2019 δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων, όπως το είχε ζητήσει το ΔΝΤ» δεσμεύθηκε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι το μέτρο θα καταργηθεί με άλλον νόμο, επιτιθέμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με όσα εξήγγειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ για την μείωση φόρων και εισφορών.

«Το πρόγραμμα που ζητήσαμε να εγκρίνει ο ελληνικός λαός τον Σεπτέμβριο του 2015, είναι εκείνο που υπογράψαμε τον Ιούλιο του 15, αλλάζοντας κάθετα την στάση μας από την εντολή που είχαμε πάρει τον Ιανουάριο του 2015», είπε ο κ. Καμμένος. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα