Οι αντιδράσεις της ήσσονος αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Μητσοτάκη

Οι αντιδράσεις της ήσσονος αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Μητσοτάκη

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασαν τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη συνέντευξή του στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ετσι, το ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «ούτε σήμερα ακούσαμε κάποια αναφορά από τον κ. Μητσοτάκη στα θέματα του σύγχρονου κράτους πρόνοιας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. [...] Έννοιες κρίσιμες για τον λαό μας, αλλά ξένες με το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που συμπληρώνει: «Θυμήθηκε όμως να επαναλάβει τις θέσεις που είχε εκφράσει στον ΣΕΒ, αμφισβητώντας εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις».
Και η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής καταλήγει: «Ως εδώ με τις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Είναι ώρα για προοδευτικές λύσεις για την διακυβέρνηση της χώρας. Αυτές που μόνο η ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διασφαλίσει».
 
Από την πλευρά του, οι ΑΝΕΛ διά του εκπροσώπου τους Θεόδωρου Τοσουνίδη ανέφεραν ότι "«τζάμπα μάγκας», Κυριάκο, είσαι εσύ που παραχωρείς αμαχητί τη Μακεδονία στα Σκόπια. Δεν θα σε αφήσουμε.
 
- «Τζάμπα μάγκας», είσαι εσύ, που έβαλες σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας πριν οι Έλληνες βγουν από τα μνημόνια, με πρόσχημα το θέμα της ονομασίας, που παραδέχεσαι τελικά ότι θα δώσεις.
 
- «Τζάμπα μάγκας» είσαι εσύ, που προετοιμάζεις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, αντί να βάλεις το χέρι στην πλούσια τσέπη σου για να ξεπληρώσεις τα υπέρογκα χρέη του κόμματος και τα απλήρωτα δάνεια της εφημερίδας σου.
 
- «Τζάμπα μάγκας» είσαι εσύ που άλλα λες στη Θεσσαλονίκη, και άλλα στις Βρυξέλλες όταν σου τραβούν το αυτί.
 
- «Τζάμπα μάγκας» είσαι εσύ που στις Βρυξέλλες παριστάνεις τον κεντρώο, και στην Ελλάδα κρύβεσαι πίσω από τον 'Αδωνη και τον Βορίδη.
 
- «Τζάμπα μάγκας» είσαι εσύ που μιλάς για αξιοκρατία, ενώ ό,τι πέτυχες ήταν επειδή είσαι γόνος «πολιτικού τζακιού»", καταλήγοντας με τη φράση: " απόγονε των σαλονιών, έχασες μια ακόμη ευκαιρία να πεις την αλήθεια. Κανένας Έλληνας δεν θα σου εμπιστευτεί την Ελλάδα".
 
«Η επιμονή του κ. Μητσοτάκη στην ενισχυμένη αναλογική, κόβει κάθε γέφυρα επικοινωνίας του με την Ένωση Κεντρώων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, με αφορμή όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.
 
«Ο μόνος κυβερνητικός συνεταίρος που του μένει είναι το ΠΑΣΟΚ» συμπληρώνει η ανακοίνωση, που για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, σημειώνει: «Στο σκοπιανό, ομολόγησε στην συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης, ότι εφόσον ψηφίσει την συμφωνία ο κ. Τσίπρας στην Βουλή, εκείνος την αποδέχεται και νίπτει τις χείρες του. Η Ελλάδα δεν θέλει Πόντιους Πιλάτους, αλλά θέλει έναν πρωθυπουργό που να δηλώσει απερίφραστα ότι θα ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών. Για τον κ. Μητσοτάκη του είναι αρκετό την προδοσία να την κάνουν άλλοι».

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα