Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

 Με σύνθημα το «Μπορούμε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά απόψε στη ΔΕΘ και παρουσιάζει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, σε μια ομιλία με άκρως… προεκλογικό περιεχόμενο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραθέσει αύριο το μεσημέρι, ως είθισται, και συνέντευξη Τύπου.

Η ομιλία του προέδρου της ΝΔ θα κινηθεί σε έξι άξονες: την οικονομία, τους θεσμούς, την ασφάλεια, την παιδεία, τη διεθνή παρουσία της χώρας και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Λεπτό προς λεπτό η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ


  Μπορούμε...

Η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Μπορούμε επιτέλους να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Με αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αποχώρησε καταχειροκροτούμενος απ' όλους όσοι βρέθηκαν στο Βελλίδειο.

Προεκλογικά ανοίγματα

Η πατρίδα δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, είμαστε εμείς. Απευθύνομαι σε όλους και στους απογοητευμένους ψηφοφόρους της Αριστεράς. Διαφορές υπήρχαν και το '74 αλλά υποχώρησαν για το καλό της πατρίδας. Η ίδια ανάγκη υπάρχει και σήμερα.

Η χώρα δεν ζητά αριστερές ή δεξιές λύσεις. Δεν καλεί σε αντιπαραθέσεις για το παρελθόν αλλά συμπόρευση για το μέλλον. Δεν έχει ανάγκη από συνθήματα όπως το "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν". Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ενότητα, μέτρο, ρεαλισμό. Η Νέα Δημοκρατία είμαι ανοιχτό κόμμα, σε όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις. Σε ιδέες και σε όλους όσοι θέλουν να βάλουν πλάτη για να τελειώσουμε με την κρίση.

Η συγκυρία είναι κρίσιμη, απαιτεί να δώσουν όλοι το παρόν στην κάλπη. Η αποχή δεν είναι λύση, είναι ο τρόπος να μην αλλάξουν τα πράγματα. Ελάτε να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα στην κοινωνία και την πολιτική. Μην ξεχνάτε ότι η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν και όχι από αυτούς που απέχουν. Κάτω από τα αποκαΐδια της καμμένης Ελλάδας φυτρώνει σιωπηλά ο σπόρος της δημιουργίας.

Ζητάμε να ενώσουμε δυνάμεις απ' όλο το πολιτικό φάσμα. Μπορούμε να πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά.

Η Παιδεία

Η Παιδεία έχει ανάγκη από πιο αυτόνομα σχολεία, με αξιολόγηση. Δεσμεύομαι για ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Θα καθιερώσουμε αξιολόγηση όλων των πανεπιστημίων από ανεξάρτηση αρχή. Από αυτή την αξιολόγηση θα εξαρτάται και μέρος της χρηματοδότητησης τους.

Δεν γινεται κάποιος να γράφει 3 και να περιμένει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι τις σπουδές τους
Μετά τον Κατρούγκαλο, τέλος και ο Παρασκευόπουλος

Η αστυνομία πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της και να καθαρίσει κάθε είδους άβατα. Δεν χρειάζεται προσωπικό αλλά αξιοποίηση του υπάρχοντος, όπως η επαναφορά ομάδων άμεσης αντίδρασης. Θα καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου που έχει καταντήσει την πόρτα της φυλακής περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου. Θα αναθεωρήσουμε την ποινική δικονομία ώστε να μην ξεγλιστράνε από τη Δικαιοσύνη τρομοκράτες, ισχυροί του χρήματος και κάθε λογής μπαχαλάκηδες.

Ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους

Ο ΕΝΦΙΑ από το κεντρικό κράτος θα περάσει στους δήμους.

Ο υποκατώτατος μισθός καταργείται, ο κατώτατος να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Ενιαία ρύθμιση 120 δόσεων με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ το μήνα

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Όμως αυτό δεν αρκεί. Θέλω τους δημοσίους υπαλλήλους αρωγούς στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Στη σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα βρίσκεται η απάντηση και για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Αρκετά με τους κρατικούς κηφήνες Μήνυμα στην... άλλη πλευρά

Αν η συμφωνία των Πρεσπών καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή   

Αποθέωση

Μόλις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχεδόν όσοι βρίσκονταν στο Βελλίδειο σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν.

Συμφωνία ντροπή για το Σκοπιανό

Τσίπρας και Καμμένος υπέγραψαν ερήμην μας. Είναι μια συμφωνία ντροπή που παραδίδει γλώσσα και εθνικότητα. Όπως και η προσπάθεια να χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί όσοι αντιτίθεται σε αυτήν. Ξαναλέμε στον κ. Τσίπρα ότι οι γνήσιοι πατριώτες, δεν είναι εθνικιστές και οι εθνικιστές δεν είναι γνήσιοι πατριώτες. Του λέω και κάτι ακόμα, να μη διανοηθεί ποτέ να συγκρίνει αυτή τη μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Καραμανλής με την ακροδεξιά την ώρα που επί 3,5 χρόνια κυβερνάει με τον Καμμένο. Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία είτε τώρα είτε στην επόμενη βουλή. 

Κατρούγκαλος... τέλος!

Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ένας κακός νόμος και καταργείται. Σε βάθος τετραετίας οι εισφορές θα μειωθούν από το 20% στο 15%  Ούτε Αργεντινή ούτε Βενεζουέλα

Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή και σίγουρα δεν θα γίνει Βενεζουέλα. Μια από τις αποφάσεις τις επόμενης κυβέρνησης θα είναι η πλήρης κατάργηση των capital controls

     Η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης θα βελτιώσει την φορολογική συμμόρφωση.

Και οι επιχειρηματίες θα φροντίσουν τους εργαζομένους τους, κάνοντάς τους συμμέτοχους στην επιχειρηματική τους επιτυχία

Μειώσεις φόρων

Η μείωση της φορολογίας θα πάρει πολλές μορφές.

Στον αγρότη θα δώσουμε κίνητρο με φορολογικό συντελεστή 10%

Δραστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από 24%

Μείωση εταιρικού φόρου & φόρου στα μερίσματα 24% από 40%

Ισχυρά κίνητρα για την ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων. Τα επόμενα 2 χρόνια υλοποιούμε τη δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%

Αναστέλλουμε τον ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τα επόμενα 3 χρόνια

Με την πολιτική μας το πρώτο που θα τελειώσει είναι τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα


Επίθεση στους δανειστές

Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη να αποτύχει όπως λένε κάποιοι ξένοι. Μπορεί να αναπτυχθεί τα επόμενα 10 χρόνια με 4%, να δημιουργήσουμε τα επόμενα 5 χρόνια 700.000 θέσεις εργασίας και να πείσουμε τους Έλληνες να γυρίσουν. Είναι εφικτό. Μόνο οι επενδύσεις μπορούν να δώσουν το πρόσθετο ποσοστό. Γιατί οι πιστωτές μας εγκλωβίζουν σε τέτοια πρωτογενή πλεονάσματα. Η απάντηση είναι πολιτική γιατί κάποιοι δεν θέλουν να τελειώσει το πελατειακού κράτους. δεν πιστεύουν οι εταίροι μας ότι υπάρχει θέληση για μεταρρυθμίσεις. Αντιμετωπίζουν με δυσπιστία και τη ΝΔ, κάνουν λάθος.Υποτιμούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, το πόσο έχουμε ωριμάσει. Ξεχνούν πόσο καταστροφικό είναι το πρόγραμμα που εφαρμόγεται και με τη δική τους υπογραφή. Φόρεσαν μια θηλιά που στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα. Τους ρωτώ, θα συμφωνούσαν σε μια τέτοια πολιτική αν αφορούσε τη χώρα τους; Εμείς τη θηλιά θα την κόψουμε!
Οι έξι άξονες

Βάζουμε μπροστά τον ιμάντα της κοινωνικής ανόδου. Δίνουμε ευκαιρίες στα παιδιά των σκληρά εργαζομένων Ελλήνων να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους.

Θέλω σήμερα από εδώ να προτείνω 6 μεγάλους εθνικούς στόχους για να αναγεννηθεί η πατρίδα μας

Στόχος 1ος, μια κοινωνία προόδου και αλληλεγγύης που δίνει ευκαιρίες σε όλους

2ος στόχος, μια οικονομία παραγωγική , καινοτόμος, με εθνικό σχέδιο, με οδικό χάρτη για τις επενδύσεις, στροφή της επιχειρηματικότητας στην υγιή δράση

Στόχος 3ος, ένα πολιτικό σύστημα δημοκρατικό και λειτουργικό

Στόχος 4ος, μια παιδεία που προετοιμάζει το μέλλον ακολουθώντας την οικονομία.

Σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Αξιολόγηση παντού.

Στόχος 5ος, Μια χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋπόθεση της δημοκρατίας. Αποτελεσματική δικαιοσύνη, αστυνομία που επιτελεί ελεύθερη τη δουλειά της

Στόχος 6ος μια χώρα που δεν μετέχει απλά σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Επανακτούμε την ισότιμη σχέση μας με τους εταίρους μας. Πως έχουμε σχέδιο δράσης σε ένα κόσμο που αλλάζει

  Θα φύγουν απαξιωμένοι!

Να χτίσουμε γέφυρες εκεί που άλλοι χτίζουν χαντάκια. Οι Έλληνες ζητούν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να κερδίσουν το μέλλον που τους αξίζει. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψαν ό,τι καλό υπήρχε από παλιά. Θα φύγουν όπως τους αξίζει, όχι ηττημένοι αλλά απαξιωμένοι!

Πάρτε τις τύχες του τόπου στα χέρια σας

Ζητώ από τους Έλληνες να δουλέψουμε όλοι μαζί. Πάρτε τις τύχες του τόπου στα χέρια σας. Μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί. Σε 12 μήνες θα ξανάρθω στη ΔΕΘ. Με τη στήριξη των πολιτών πιστεύω ότι θα έρθω μια εβδομάδα νωρίτερα για να την εγκαινιάσω

Η Ελλάδα γερνάει

Βλέπω την αύξηση της υπογεννητικότητας και ανησυχώ. Η Ελλάδα γερνάει. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο κίνδυνος για την πατρίδα μας δεν έχει περάσει. Όσο η χώρα δεν δανείζεται από τις αγορές, η θέση της είναι επισφαλής.

 Ξεκίνημα με... επίθεση

Ο πρόεεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση στην κυβέρνηση. Είπε πως μιλά στη σκιά μιας εθνικής τραγωδίας και έκανε λόγο για κατρακύλα τεσσάρων ετών, σημειώνοντας πως οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτεία όσον αφορά στην ασφάλεια.

 18:02 Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή


  18:01 Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά


Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσερχόμενος στο Βελλίδιο για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε για μια μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ, προς όφελος των ασθενέστερων, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ

Καρέ καρέ η βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ – Οι selfies, τα τσίπουρα και το σύνθημα «Μπορούμε»

Περιοδεία για περισσότερες από τέσσερις ώρες στους χώρους της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος του.

Τα είπαν… on air Μητσοτάκης – Καραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής θα είναι από εκείνους που θα βρεθούν στο Βελλίδειο για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι δυο τους ταξίδεψαν μαζί για Θεσσαλονίκη.

Μητσοτάκης: Αυτό είναι το μόνο Υπουργείο που θα κρατήσω στο Μαξίμου, αν εκλεγώ

Η Νέα Δημοκρατία έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο και είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ενοποίηση όλων των δομών εξωστρέφειας της χώρας σε μια γενική διεύθυνση στο υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να 'μαστε πάλι εδώ! Δεύτερη εβδομάδα της ΔΕΘ και απόψε στη Διεθνή Έκθεση μιλά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρακολουθήστε ζωντανά από την ΕΡΤ την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα