Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Virtual reality, τσίπουρα, φανέλες και σπόντες

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Virtual reality, τσίπουρα, φανέλες και σπόντες

Παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, στάση στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων, δοκιμή τσίπουρου, και αθλητικά σχόλια για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης περιελάμβανε η βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα περίπτερα της 83ης ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε πεζή τη βόλτα του από το κτίριο διοίκησης και περνώντας από τον χώρο όπου βρίσκεται το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολίασε δεικτικά με αφορμή το ρεπορτάζ του Πρακτορείου για την ακύρωση του μέτρο της περικοπής των συντάξεων: «Πολύ ωραία τα βλέπω τα πράγματα με Τσίπρα».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το περίπτερο των Ενόπλων δυνάμεων.
Στο περίπτερο 17, στo Hall of Games, ο πρόεδρος της ΝΔ έπαιξε παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας φορώντας τα ειδικά γυαλιά, χαιρέτισε μικρούς Gamers κι έβγαλε πολλές selfies.

Στο περίπτερο όπου βρίσκεται το Επιμελητήριο των Σερρών, ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, Στέργιος Λίτος χάρισε του χάρισε ένα μπουκάλι πεπαλαιωμένο τσίπουρο, με τον κ. Μητσοτάκη να σχολιάζει «είναι το αγαπημένο μου».

Στο Αμερικανικό περίπτερο

Κατευθυνόμενος προς το περίπτερο 13 εκεί όπου φιλοξενούνται εταιρίες - κολοσσοί των ΗΠΑ, καθώς φέτος είναι τιμώμενη χώρα, ο κ.Μητσοτάκης είχε τυχαία συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη και δημάρχους.

Στο περίπτερο των Ηνωμένων Πολιτειών τον υποδέχτηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ. Οι δυο τους επισκέφτηκαν το περίπτερο της Microsoft όπου ο κ.Μητσοτάκης απένειμε τιμητική πλακέτα στην ομάδα των φοιτητών του ΑΠΘ που με την εφαρμογή "icry2talk" διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με την Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, η οποία τον ενημέρωσε για την πρόσφατη υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τη στήριξη της εταιρίας στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς, την εκπαίδευση, και τη  νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενθάρρυνσης των νέων, ενώ τόνισε το ρόλο που η τεχνολογία και η ειδικά η Microsoft ως εταιρία τεχνολογίας έχει στην ανάπτυξη της χώρας μέσα από την μακροχρόνη παρουσία της και τη δέσμευσή της να συμβάλει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Στη συνέχεια, η ομάδα των φοιτητών, αποτελούμενη από τους Αναστασία Ντράχα, Ανδρέα Λουτζίδη, Ιάσων Χατζηκώστα και τον επιβλέποντα καθηγητή τους Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη αναφέρθηκαν σύντομα στην εφαρμογή και την εμπειρία από την συμμετοχή τους στο διεθνή διαγωνισμό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον κατά την περιοδεία του στο αμερικανικό περίπτερο σε εταιρίες όπως η CISCO, η Google και το Facebook, ενώ σταμάτησε στο περίπτερο των εταιριών Τexan και Envipco που επενδύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργώντας στην Ελλάδα την πρώτη μονάδα παραγωγής μηχανημάτων ανακύκλωσης εκτός συνόρων Αμερικής.

Τελευταίοι σταθμοί ΕΛΑΣ και Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συζήτηση που είχε με νέους 'Ελληνες start uppers στο θεματικό περίπτερο "Ψηφιακή Ελλάδα", Digital Greece και την επίσκεψη στο περίπτερο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατευθύνθηκε στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ τον υποδέχτηκε ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, αντιστράτηγος, Ανδρέας Αποστολόπουλος.

Τελευταία στάση έγινε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τον υποδέχτηκε με φιλιά ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους.

Ακολούθησε κατ' ιδίαν συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες, ενώ ο αρχηγός της ΝΔ λίγο πριν αναχωρήσει από την 83η ΔΕΘ φωτογραφήθηκε με τη βουλευτή της ΝΔ, Ελενα Ράπτη, κρατώντας το ενημερωτικό φυλλάδιο για την προώθηση της καμπάνιας "'Ένα στα Πέντε" που αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

Οι φανέλες του Άρη και του Ηρακλή - Μπάλα έλαβε από τον ΠΑΟΚ



Στη συνέχεια βρέθηκε στα περίπτερα του Ηρακλή και του Άρη. Οι άνθρωποι του Γηραιού χάρισαν στον κ. Μητσοτάκη φανέλα με το νούμερο 110, η οποία σηματοδοτεί τα 110 χρόνια ιστορίας του Συλλόγου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε στο περίπτερο του Άρη. Εκεί τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης καθώς και το πρ. μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ, Γιάννης Σαμολαδάς. Οι δύο άντρες του χάρισαν μια φανέλα της ομάδας με το όνομα «Κυριάκος» και τον αριθμό 1.

"Με κάνατε και τερματοφύλακα" σχολίασε χαριτολογώντας ο κ. Μητσοτάκης. "Όχι πρόεδρε, αυτό σημαίνει ότι είσαι ο πρώτος, το νούμερο 1" σχολίασε ο κ. Σαμολαδάς και πρόσθεσε: "Η αυτοδυναμία από εδώ περνάει".Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο καλό ξεκίνημα του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα και πρόσθεσε ότι "χρειαζόμαστε ανταγωνιστικές ομάδες".

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το σταντ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τον κύριο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν στο σταντ του Δικεφάλου του Βορρά ο Γιώργος Κούδας, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ζαγοράκης, ο βουλευτής του κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ. Μητσοτάκης σε μία σύντομη συνομιλία που είχε με τους παρευρισκομένους τόνισε ότι η ΝΔ θα κάνει ότι μπορεί για την υλοποίηση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Από την πλευρά του ο Γιώργος Κούδας τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι εύχεται να εγκαινιάσει ο ίδιος το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

"Χαρά μου θα είναι να το εγκαινιάσω, να γίνει ένα γήπεδο κόσμημα, αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου και να φιλοξενήσει στο μέλλον μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει το γήπεδο που το αξίζει", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
 
Η υποδοχή με τα βιολιά

Στο περίπτερο του ΑΠΘ θαύμασε το μη επανδρωμένο αερόχημα που κατασκεύασαν οι φοιτητές. Λίγα βήματα πιο κάτω,παρατήρησε με προσοχή και το ρομπότ που έχει κατασκευάσει η ερευνητική ομάδα του ΠΑΜΑΚ. Μάλιστα πηγαίνοντας στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τον περίμενε μια έκπληξη καθώς δύο φοιτητές τον υποδέχθηκαν παίζοντας κλασική μουσική με τα βιολιά τους.
Η συνάντηση με την διοίκηση της ΔΕΘ

Στις 10:30, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ και είχε συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζομένους της ΔΕΘ-HELEXPO.

Τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας, ενώ τον συνόδευαν στελέχη και βουλευτές.

Ο κ. Τζήκας παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι κι όταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά».

Στη συνέχεια επισκέφθηκε περίπτερα της 83ης ΔΕΘ.

 thestival.gr, voria.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα