Γεννηματά: Ο Πρωθυπουργός είναι δέσμιος του μνημονίου που υπέγραψε

Γεννηματά: Ο Πρωθυπουργός είναι δέσμιος του μνημονίου που υπέγραψε

Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίστηκε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά, η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε πως πάγια πολιτική του είναι να μοιράζει φτώχεια και «ψίχουλα» στους πολίτες ώστε να τους δημιουργεί την εντύπωση ότι τον χρειάζονται.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ομάδα οπορτουνιστών που κυβερνά «καιροσκοπικά», δίχως να νοιάζεται για τους πολίτες και τάζει παροχές τις οποίες θα κληθούν να υλοποιήσουν επόμενες κυβερνήσεις".

Σχετικά με τις συντάξεις, σχολίασε πως "ο κ. Τσίπρας μας έχει δέσει χειροπόδαρα" και πρόσθεσε πως ο Πρωθυπουργός "είναι δέσμιος των αποφάσεων που έχει πάρει και του μνημονίου που υπέγραψε".

Τόνισε επίσης, ότι το ζητούμενο είναι η κατάργηση όλου του μέτρου και όχι να γίνει μια ολιγόμηνη αναβολή της προσωπικής διαφοράς, όπως φέρεται να συζητείται στις Βρυξέλλες.

Η κ. Γεννηματά διερωτήθηκε πώς ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για την πρώτη ΔΕΘ που θα γίνει μετά την εποχή της λιτότητας, τη στιγμή που μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων έρχονται σε λίγους μήνες.

Επισήμανε δε, ότι η χώρα δεν θα βγει ποτέ από καθεστώς λιτότητας όσο η κυβέρνηση διατηρεί τους «εξοντωτικούς φόρους» σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά προκειμένου να πετύχει τα πρωτογενή πλεονάσματα που η ίδια αποδέχτηκε.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα