Ομιλία Τσίπρα στη #ΔΕΘ2018 LIVE

Ομιλία Τσίπρα στη #ΔΕΘ2018 LIVE

Στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεδιπλώσει την πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με τη χώρα πλέον εκτός μνημονίων, μετά από 8 χρόνια και αναβαθμισμένη στη διεθνή σκηνή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στόχος είναι η έξοδος από τα μνημόνια να μην είναι κενή περιεχομένου, αλλά να μπορέσει αφενός να ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αφετέρου να ενδυναμώσει έτι περαιτέρω το κοινωνικό κράτος και να ελαφρύνει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα με παράλληλη ενίσχυση του κόσμου της εργασίας.

Με την υπερκάλυψη των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τους τρεις πυλώνες που αποτελούν και τις βασικές προτεραιότητες για την μεταμνημονιακή περίοδο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Οι τρεις αυτοί πυλώνες, δηλαδή η δίκαιη ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και η ενίσχυση της εργασίας, καθιστούν ακόμη πιο ευκρινείς τις διαφορές μεταξύ των δύο πολιτικών προγραμμάτων που συγκρούονται, αφού βαθαίνουν τις διαχωριστικές γραμμές με το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη που βασίζεται στην συντριβή της εργασίας, την πλήρη αποσάρθρωση του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας ασφάλισης και την ανάπτυξη μονάχα υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Την ίδια ώρα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 7 έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο όπου αργότερα θα εκφωνήσει την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις πέταξαν φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

 Ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε μπάσκετ στη #ΔΕΘ2018

 Π. Καμμένος: Η φετινή ΔΕΘ ενισχύει τους δεσμούς μας με τις ΗΠΑ

 Άδωνις: Ο Τσίπρας απέτυχε σε όλα και παίζει το χαρτί της λάσπης

Εντυπωσιακή καταρρίχηση από άνδρες των ΕΚΑΜ στη #ΔΕΘ2018

Τσίπρας στο περίπτερο του ΠΑΟΚ: Όλα θα γίνουν για το γήπεδο



Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα