Στη #ΔΕΘ2018 ο Πρωθυπουργός. Υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ: Στηρίζουμε την Ελλάδα

Στη #ΔΕΘ2018 ο Πρωθυπουργός. Υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ: Στηρίζουμε την Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται το πολιτικό ενδιαφέρον καθώς το Σάββατο  εγκαινιάζεται η 83η ΔΕΘ, ενώ αναμένονται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, οι πρώτες στην μεταμνημονιακή εποχή. Σε άρθρο του στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για ιστορική ευκαιρία, ενώ αναδεικνύει τους νέους ως κλειδί για το σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, καθώς φέτος η ΔΕΘ έχει τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.

 Τσακαλώτος σε Ευρωπαίους: Μην ανησυχείτε για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ


Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση και πορεύεται σε ένα περιβάλλον με περισσότερη ανάπτυξη και ασφάλεια για την περιοχή, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, τόνισε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τη ΔΕΘ, την Ελλάδα και την οικονομία της, στη διάρκεια του διαλόγου που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων, κατά τη συνάντησή τους στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

 Κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Βελλίδειο. Βίντεο

Ο κ. Ρος εξέφρασε τη χαρά του επειδή, όπως είπε, η οικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το μομέντουμ για τη χώρα μας. Σημείωσε, δε, πως παλιά ερχόταν πολύ συχνά στη χώρα μας.

 Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη φετινή ΔΕΘ

Ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ, όπου είναι η τιμώμενη χώρα, και σημείωσε πως η συμμετοχή αυτή υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και είναι μήνυμα συμβολικής αλλά και οικονομικής αξίας, καθώς δίνει τον τόνο πως πέρα από τους στενούς δεσμούς οι δύο χώρες έχουν προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και συνεργασίας εταιριών στον τομέα των επενδύσεων.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο τουίτερ (@tsipras_eu), ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η συνάντησή του με τον κ. Ρος μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα, τόσο συμβολικά όσο και οικονομικά, σε όλη την περιοχή. Καθώς η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση, μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, συμμετείχαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Ακολούθησαν συναντήσεις του πρωθυπουργού  και του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, με αξιωματούχους αμερικανικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ είναι σε εξέλιξη στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Στις συναντήσεις συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ , στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, καταδεικνύει τη σημασία που έχουν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις για την έξοδο από την κρίση και μετά το τέλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

Η μεγάλη παρουσία των αμερικανικών επιχειρήσεων και αξιωματούχων του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ στη φετινή 83η ΔΕΘ, συνιστά αδιαμφισβήτητο μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών της. «Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν έμειναν στο συμβολισμό της τιμώμενης χώρας αλλά την αντιλαμβάνονται ως αφετηρία για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», τονίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Η αντιπολίτευση

Να μην προνομοθετήσει πακέτο παροχών για την επόμενη τετραετία, κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως είπε, «οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν τη μέρα των εκλογών».

«Εύλογα αγχώνεται ο κ. Μητσοτάκης χωρίς το άλλοθι των μνημονίων, γιατί οι πολίτες θα βλέπουν κάθε μέρα και πιο ξεκάθαρα, ποιος θέλει να ρημάξει το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια ασφάλιση και ποιος να ενισχύσει τους πολλούς και τον κόσμο της εργασίας», απάντησε το Μαξίμου.

Για παροχολογία που υπονομεύει την ανάπτυξη της χώρας κατηγόρησε τους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα