Νοτοπούλου: Δεν ήταν φωτογραφικός ο διορισμός μου. Τιμή μου να ήμουν καθαρίστρια

Νοτοπούλου: Δεν ήταν φωτογραφικός ο διορισμός μου. Τιμή μου να ήμουν καθαρίστρια

Την πρώτη της συνέντευξη έδωσε στην ΕΡΤ, η Κατερίνα Νοτοπούλου η νέα υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης. Η Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία με το που ανακοινώθηκε ότι υπουργοποιείται, έγινε το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της κυβέρνησης, μίλησε και για όσα της καταλογίζουν που έχουν χαρακτηρισθεί και σεξιστικά.

Η διάρκειας μιας ώρας συνέντευξη της κας Νοτοπούλου περιστράφηκε γύρω από την Θεσσαλονίκη αλλά και για την στοχοποίησή της. Για το γεγονός ότι διορίσθηκε ως καθαρίστρια στον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά δεν εργάστηκε ποτέ σε αυτή την ειδικότητα είπε: «Η σύμβαση εργασίας στον δήμο δεν ήταν φωτογραφική. Γνωρίζουμε πως οι δήμοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Εργάστηκα στο Περίπτερο Τουρισμού. Θα ήταν τιμή μου να δουλέψω ως καθαρίστρια».

Για τις επιθέσεις που δέχτηκε όταν ανέλαβε επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τώρα με την υπουργοποίησή της η κ. Νοτοπούλου παρατήρησε πως στόχος πάντα ήταν η κυβέρνηση. «Φοβήθηκαν πάρα πολύ αυτή τη νέα κατάσταση, από την οποία η τοπική κοινωνία είναι κερδισμένη», τόνισε και είπε πως υπάρχει «πολιτικό υπόβαθρο» πίσω από αυτές τις επιθέσεις.

«Γνωρίζουμε και τους χυδαίους τρόπους που επιλέγουν κάποιοι να πολιτεύονται και τη λάσπη που χρησιμοποιούν», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Δεν ήταν μια προσωπική επίθεση. Ήταν μια επίθεση στην κυβέρνηση και, πρωτίστως, απέναντι στους νέους και ιδιαίτερα στις γυναίκες. Είναι πολιτικό και ακροδεξιό να επιτίθεσαι σε κάποιον επειδή είναι γυναίκα ή είναι νέος».

Υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας με τη λειτουργία του Γραφείου του στη Θεσσαλονίκη, με τις συχνές επισκέψεις, τη διοργάνωση συναντήσεων κορυφής με ξένους ηγέτες και τις άλλες πρωτοβουλίες του για τη Βόρεια Ελλάδα, άλλαξε εντελώς το κλίμα στην πόλη και την περιοχή.

Σε ότι αφορά στη μέχρι τώρα διαδρομή της είπε ότι είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 και τον γνώρισε ως φοιτήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας. Ανέπτυξε δράση μέσα από τα κινήματα αλληλεγγύης και στήριξε τη χώρα στο εξωτερικό, την Αυστρία και τη Γερμανία τον δύσκολο καιρό των μνημονίων και της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ ασχολήθηκε και με το μεταναστευτικό που ήταν και θέμα του μεταπτυχιακού της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει εργαστεί ως γραμματέας, πωλήτρια, έκανε μαθήματα αγγλικών, αργότερα ως ψυχολόγος και στο περίπτερο τουριστικής προβολής του Δήμου Θεσσαλονίκης. (σ.σ. ενώ είχε διορισθεί ως καθαρίστρια)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα