O Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα ηγηθεί της μάχης της ΝΔ στις Ευρωεκλογές 2019

O Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα ηγηθεί της μάχης της ΝΔ στις Ευρωεκλογές 2019

Πληροφορίες εδώ και καιρό ήθαλαν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να είναι υποψήφιος  για την ευρωβουλή ειδικά στο ενδεχόμενο που οι εθνικές εκλογές πραγματοποιηθούν μαζί με ρόλος εθνικές.

Πραγματικά, οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνονται και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα ηγηθεί της μάχης του κόμματος στις Ευρωεκλογές,σύμφωνα με πηγές της ΝΔ.

Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ θα είναι επικεφαλής στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε χτες στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι δυο άνδρες έδωσαν τα χέρια.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης ήταν προχθές στο γραφείο του στη Βουλή, σύμφωνα με το  news247.gr, όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα προκειμένου «να τα πει» με τον Πρόεδρο της ΝΔ.

Ήταν μια συζήτηση που εκκρεμούσε από καιρό. «Δεν έχω ρόλο για εσένα μετά τις εκλογές. Μήπως πρέπει να σκεφθείς το ευρωψηφοδέλτιο;» είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος. Το ίδιο επανέλαβε και στην προχθεσινή τους συνάντηση, καθιστώντας σαφές πως ο πρώην Πρόεδρος δεν υπολογιζόταν για μέλος της κυβέρνησης ή για κάποιο πολιτειακό ή άλλο αξίωμα.

«Να σε διευκολύνω Πρόεδρε» ήταν η απάντηση του Ευ. Μεϊμαράκη, που έκανε δεκτή την πρόταση για το ευρωψηφοδέλτιο.
"Στο Επικρατείας και βλέπουμε" αν γίνουν νωρίτερα οι εθνικές

Μεταξύ των δυο ανδρών, πάντως, έπεσε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές νωρίτερα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019.

«Σε μια τέτοια περίπτωση θα είσαι στο Επικρατείας και βλέπουμε» δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας». Το γεγονός ότι δεν διέρρευσε η πρόταση αυτή εμφανίζει ασφαλώς ενδιαφέρον, αν και η ζωή κρίνει τα πάντα, ενώ και οι δυο άνδρες εκτιμούν πως οι πιθανότητες να στηθούν εθνικές κάλπες πριν τις ευρωεκλογές είναι απειροελάχιστες.
Μήνυμα

Η μετακίνηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στο ευρωψηφοδέλτιο, πάντως, καταδεικνύει την αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανανεώσει το στελεχιακό δυναμικό και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως δείχνει και το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ. Η πλειοψηφία πρώην βουλευτών, άλλωστε, δεν θα είναι υποψήφιοι, ενώ και στην κυβέρνηση –εάν κερδίσει τις εκλογές- θα χρησιμοποιηθούν και πολλά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που θα έχουν αναφορά απευθείας στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, άλλωστε, επιδιώκει –με πλήρη σεβασμό στα πρόσωπά τους- «να καταλάβουν» οι «γαλάζιοι» πρώην πρωθυπουργοί πως η ΝΔ έχει ηγεσία που δεν διαπραγματεύεται την εξουσία της και τις εντολές που έχει λάβει από τη βάση και τα Συνέδρια του κόμματος…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα