Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θα πλασάρει στην ΔΕΘ μια εικονική πραγματικότητα

Σφοδρή εφ όλης της ύλης επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο Λουτράκι αναφέρθηκε στις εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ κατηγορώντας τον ότι θα επιχειρήσει να παραπλανήσει τους πολίτες για τα μέτρα που ο ίδιος ψήφισε. «Υστερα από ένα μαύρο καλοκαίρι, λοιπόν, θα πάει στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας. Για να πλασάρει, ξανά, μια εικονική πραγματικότητα. Για να παραπλανήσει για μέτρα που ο ίδιος ψήφισε.  Και για να υποσχεθεί λίγα αντίδωρα σε κάποιους, από τα πολλά δισεκατομμύρια που στέρησε από όλους. Ουδείς θα τον ακούσει πια – γιατί όλοι ξέρουν ότι λέει ψέματα. Αυτοί είναι οι «Μαυρογιαλούροι» των ρουσφετιών, εμείς είμαστε η παράταξη της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το ζήτημα των παιδικών σταθμών που περίπου 35000 παιδιά θα μείνουν εκτός, δεσμεύτηκε ότι με κυβέρνηση ΝΔ όλα τα παιδιά θα μπουν κανονικά στους παιδικούς σταθμούς. Παράλληλα κάλεσε την «γαλάζια» νεολαία να μεταφέρει το πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι εκλογές όποτε και αν γίνουν θα είναι βρώμικες.  «Θα επαναφέρει ξεπερασμένα σύνδρομα και ψεύτικους διχασμούς που δεν λένε τίποτε στους περισσότερους Έλληνες, πόσο μάλλον στη γενιά σας. Και, όπως το συνηθίζει, δεν θα διστάσει να χτυπήσει κάτω από τη μέση με άγρια προπαγάνδα. Στόχος τους είναι οι εκλογές να  είναι βρώμικες – το ξέρουμε. Όλα αυτά όμως θα μας κάνουν πιο δυνατούς.»

Όσον αφορά το Σκοπιανό ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών «Είναι μία «Συμφωνία», που μεθοδεύτηκε κρυφά, ερήμην του λαού και των άλλων κομμάτων. Που, στρεβλώνοντας την εθνική γραμμή είκοσι επτά χρόνων, παραχωρεί στους γείτονες «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα. Είναι μια συμφωνία που, βέβαια, η Ν.Δ δεν πρόκειται να κυρώσει. Ούτε σε αυτή, αλλά ούτε και στην επόμενη Βουλή. Ενώ ο ίδιος ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος που διαψεύδει τον κ. Κοτζιά. Και ο κ. Δημητρόφ τούς το λέει, πια, καταπρόσωπο: «Είμαι Μακεδόνας» και μιλώ τη μακεδονική γλώσσα. Τον ακούν χωρίς να απαντούν, σκύβοντας ένοχα ή απλώς αδιάφορα το κεφάλι. Η ανευθυνότητά τους δεν θα ξεχαστεί. Οι Έλληνες δεν θέλουν να είναι τυφλοί εθνικιστές, αλλά ξέρουν να είναι έντιμοι πατριώτες»

Τον ανασχηματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε ως μία «τρύπα στο νερό» καθώς είπε ότι χρησιμοποίησε παλιά και φθαρμένα υλικά. «Η κυβέρνηση έμεινε εξίσου κακή και με 53 πρόσωπα, που δεν χωρούν, πλέον, στην αίθουσα του υπουργικού συμβούλιου. Είπε, λέει, να «διευρυνθεί», αλλά έψαξε στα αζήτητα. Θέλησε να αλλάξει εμφάνιση, αλλά τυλίχτηκε με φθαρμένα πολιτικά υλικά.  Κι έψαξε για νέα στελέχη, αλλά βρήκε μόνο σκουριές από παλιούς κομματικούς σωλήνες. Έκανε και πάλι μία τεράστια τρύπα στο θολό νερό»

Ανακοίνωσε δέσμη μέτρων

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα επιχειρήσει μια σειρά από κινήσεις τόσο για την ανάπτυξη της οικονομίας όσο και για την στήριξη των νέων.

1ον. Από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι το δικαίωμα ψήφου στους εκτός συνόρων Έλληνες. 

"Έτσι, αν έχουμε κάλπες νωρίτερα, όπως εμείς ζητάμε, τότε όλοι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Μαΐου, στον τόπο διαμονής τους", τόνισε. 

2ον. Ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων στο πρόγραμμα της Ν.Δ οδηγούν σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας. 

"Μπορώ να δεσμευτώ, λοιπόν, για πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία", είπε.

3ον. Καταργείται ο λεγόμενος «υπο-κατώτατος» μισθός, δηλαδή οι αμοιβές της ντροπής. Οι απολαβές των νέων θα είναι οι ίδιες με όλων των εργαζομένων. Και η εργατική νομοθεσία θα τηρείται απαρέγκλιτα.

4ον. Η Παιδεία απαλλάσσεται από τους νόμους Φίλη και Γαβρόγλου και μπαίνει σε νέα τροχιά. Με άμεση επέκταση της τεχνολογίας σε όλες τις βαθμίδες. Σύγχρονα μαθήματα στα σχολεία και σύνδεση των Α.Ε.Ι με την οικονομία. 

 

thetoc

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα