Ορκίζονται οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης. Πρόσωπα έκπληξη, καραμπόλες και αποχωρήσεις

Ορκίζονται οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης. Πρόσωπα έκπληξη, καραμπόλες και αποχωρήσεις

 Ορκίζονται σήμερα οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε χθες, ενώ αναμένεται και συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης είχε εκπλήξεις, μετακινήσεις και ανοίγματα προς άλλους χώρους.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα, που έχει γυναικείο άρωμα, προστέθηκαν 13 νέα πρόσωπα και αποχώρησαν τέσσερις πρωτοκλασάτοι υπουργοί.

Ενδιαφέρον είναι το δίδυμο Γεροβασίλη - Παπακώστα στο αυτόνομο πλέον υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ αναβαθμίστηκε ο Αλέξης Χαρίτσης, που ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα 13 νέα πρόσωπα

Tα 13 νέα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση είναι τα εξής:

Μιχάλης Καλογήρου (υπουργός Δικαιοσύνης), Σταύρος Αραχωβίτης (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης), Μυρσίνη Ζορμπά (υπουργός Πολιτισμού). Παναγιώτης Ρήγας (αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας), Κατερίνα Νοτοπούλου (υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης), Λευτέρης Κρέτσος (υφυπουργός ΨΗΠΤΕ), Μαρίνα Χρυσοβελώνη (υφυπουργός Εσωτερικών), Κατερίνα Παπακώστα (υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη), Στάθης Γιαννακίδης (υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης), Ολυμπία Τελιγιορίδου (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Γιώργος Δημαράς (υφυπουργός Περιβάλλοντος), Μάρκος Μπόλαρης (υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Θρησκευμάτων).

Επιπλέον 6 γυναίκες στην κυβέρνηση

Η σημερινή κυβέρνηση αριθμεί συνολικά 13 γυναίκες, καθώς με τον σημερινό ανασχηματισμό εντάχθηκαν επιπλέον 6: Κ. Νοτοπούλου, Μ. Χρυσοβελώνη, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Μ. Ζορμπά, Κ. Παπακώστα, Ολ. Τελιγιορίδου

Οι ΑΝΕΛ

Από τους ΑΝΕΛ συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, ο πρόεδρος τους, Πάνος Καμμένος (υπουργός Εθνικής 'Αμυνας), ο Τέρενες Σπένσερ Κουίκ (υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό), η Έλενα Κουντουρά (υπουργός Τουρισμού), η Μαρία Χρυσοβελώνη (υφυπουργός Εσωτερικών), η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά (υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας), ο Νίκος Μαυραγάνης (υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών), ο Βασίλης Κόκκαλης (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Ποιοι έφυγαν

Δεδομένης της μετακίνησής του στην κομβική θέση του νέου Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τη χθεσινή εκλογή του στην ΚΕ του κόμματος, ο Πάνος Σκουρλέτης δεν συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα. Εκτός κυβέρνησης έμειναν ο Σταύρος Κοντονής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (ο οποίος θα προταθεί από τον πρωθυπουργό για πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ), ο Γιάννης Τσιρώνης, η Λυδία Κονιόρδου, ο Βαγγέλης Αποστόλου, ο Γιάννης Αμανατίδης, ο Γιάννης Μπαλάφας και ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

antennanews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα