Νέος υπουργός Δικαιοσύνης ο Μιχάλης Καλογήρου

Νέος υπουργός Δικαιοσύνης ο Μιχάλης Καλογήρου

Ο Μιχάλης Καλογήρου αναλαμβάνει την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντικαθιστώντας τον μέχρι τώρα Υπουργό, κ. Σταύρο Κοντονή.

Ο κ. Μιχάλης Καλογήρου κατείχε μέχρι σήμερα τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης.

O Μιχάλης Καλογήρου είναι τεχνοκράτης χαμηλών τόνων και είχε θητεύσει με επιτυχία ως νομικός σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Επομένως, θεωρείται πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου.

Η πορεία του κ. Καλογήρου ως δικηγόρου ξεκίνησε το 2001 όταν μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του επέστρεψε στην Αθήνα από την Ιταλία. Από τα νεανικά του χρόνια ήταν μέλος του Συνασπισμού κι εξ αυτού του λόγου προέκυψε και η γνωριμία του με τον Νίκο Παππά.

Ως δικηγόρος έχει εργαστεί στα γραφεία του Φώτη Κουβέλη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αποβιώσαντος Γιάννη Σταμούλη. Από το 2012 συμμετέχει στο συντονιστικό του Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

 Η πρώην βουλευτής της ΝΔ, υφυπ. Δημόσιας Τάξης - Υφυπουργός Β. Ελλάδας η Κατερίνα Νοτοπούλου - Μυρσίνη Ζορμπά στο υπ. Πολιτισμού και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο Δημόσιας Διοίκησης
Χωρίς αλλαγές στα βασικά υπουργεία, αλλά με ονόματα που θα συζητηθούν, όπως αυτό της Κατερίνας Παπακώστα, ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός, ο τρίτος κατά σειρά για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: