Βρούτσης: Τα στοιχεία δείχνουν τη θλιβερή πραγματικότητα στις συντάξεις

Βρούτσης: Τα στοιχεία δείχνουν τη θλιβερή πραγματικότητα στις συντάξεις

Τα στοιχεία δείχνουν τη θλιβερή πραγματικότητα στις συντάξεις» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. 

Τόνισε ότι ήδη οι νέες συντάξεις είναι κατά 35% χαμηλότερες, και σημείωσε πως η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη αν εφαρμοστούν οι αχρείαστες- όπως ανέφερε- περικοπές από 1ης Ιανουαρίου 2019, κάτι που όπως είπε απεύχεται η ΝΔ. Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι παράλληλα με την μείωση του αφορολογήτου οι συνταξιούχοι θα χάσουν τρεις συντάξεις και οι μισθωτοί ένα μισθό. 

Με αφορμή εξάλλου τη νέα δήλωση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με την οποία μετατίθεται για άλλη μία φορά η απονομή των εκκρεμών συντάξεων, ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε ότι η ιδία η υπουργός αυτοδιαψεύδεται μεταθέτοντας την ημερομηνία που η ιδία θέτει κάθε φορά.

Την ανησυχία του για μονομερείς ενέργειες με στόχο τα νομοθετημένα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων, αλλά και γενικότερα για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας, εξέφρασε στο μεταξύ ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή, προειδοποίησε ότι τυχόν μονομερή αναστολή της περικοπής στις συντάξεις θα δώσει λάθος μήνυμα στις αγορές. 

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα