Στα άκρα οι ελληνορωσικές σχέσεις: Μετατίθεται ο Έλληνας πρέσβης - Διαψεύδει το ΥΠΕΞ

Στα άκρα οι ελληνορωσικές σχέσεις: Μετατίθεται ο Έλληνας πρέσβης - Διαψεύδει το ΥΠΕΞ

Ραγδαίες εξελίξεις στις Ελληνορωσικές σχέσεις. Μετατίθεται ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, ότι μετατίθεται στην Αθήνα.

 Πηγή του ΥΠΕΞ διεύψευσε στον ΣΚΑΪ «δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, δεν υφίσταται θέμα απομάκρυνσης» του Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την απόφαση για την αντικατάσταση του ανώτατου διπλωματικού εκπροσώπου της Ελλάδας στη Μόσχα έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έλαβε την απόφαση να προχωρήσει.

Για το λόγο αυτό, κυκλοφόρησε συμπληρωματική προκήρυξη στην οποία αναφέρεται ότι ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς, μετακινείται άμεσα στην κεντρκή υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα.

Ο κ. Φρυγανάς, υπηρεσιακό στέλεχος της ελληνικής διπλωματίας με τον βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β', υπηρετεί ως πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα από τον Μάρτιο του 2016. Υπό κανονικές συνθήκες, η θητεία ενός πρεσβευτή στο εξωτερικό διαρκεί κατ' ελάχιστον τρία χρόνια. Εν μέσω της πρωτοφανούς διπλωματικής κρίσης μεταξύ Αθηνών και Μόσχας, που ξεκίνησε μετά τις κατηγορίες της ελληνικής κυβέρνησης ότι η ρωσική πλευρά προσπάθησε να εξαγοράσει κρατικούς υπαλλήλους με σκοπό να τορπιλίσει την συμφωνία με τα Σκόπια για τη μετονομασία της γειτονικής χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία» και τη συνακόλουθη απόφαση απέλασης δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου προχωρά στην αιφνιδιαστική μετάθεση του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Μόσχα

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: