Ενιαίος συντονισμός φορέων και δυνάμεων στο νέο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας

Ενιαίος συντονισμός φορέων και δυνάμεων στο νέο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας

Για τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου φορέα στην Πολιτική Προστασία που θα εποπτεύεται από το υπουργείο Εσωτερικών, στη λειτουργία του οποίου θα συναρθρώνεται όλη η δουλειά των προηγούμενων οργανισμών και των διαθέσιμων μέσων, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης στην Καλοκαιρινή Ενημέρωση της ΕΡΤ.

«Πρέπει να συνδυάσουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητα με την επιστημονική γνώση» σημείωσε εξηγώντας ότι θα πρόκειται για έναν ενιαίο σχεδιασμό για φορείς όπως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Κέντρο Αντισεισμικής Προστασίας, την αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εθελοντών και άλλων, ώστε να γίνει ένα πραγματικό ποιοτικό βήμα στην Πολιτική Προστασία.

«Βιώνουμε» είπε ο κ. Σκουρλέτης «μια εθνική τραγωδία. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτύπωμα στην πολιτική ζωή. Οφείλουμε όμως να κάνουμε τα αναγκαία βήματα, να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή».

Για τις ευθύνες σημείωσε ότι «είναι μια υπόθεση που έχει πολλές πλευρές. Η κυβέρνηση ανέλαβε τις δικές της ευθύνες», επισημαίνοντας παράλληλα τις τραγικές συνέπειες που είχε το μοντέλο στρεβλής οικιστικής ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντας ως ευρωπαϊκό παράδοξο τον τρόπο δόμησης σε πολλές περιοχές της χώρας, αποτύπωμα του ρουσφετιού, που έταζαν επί δεκαετίες βουλευτές και πολιτευτές.

Με αφορμή το γενικότερο πολιτικό κλίμα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι με τον τρόπο που πολιτεύεται «τσαλαβουτά» προς την ακροδεξιά, ενώ χαρακτήρισε ανερμάτιστες και ισοπεδωτικές τις τοποθετήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο τρόπος που αντιπολιτεύεται είναι ανακόλουθος, χωρίς συνεκτικό προγραμματικό λόγο. Πρόκειται για την «πιο μη χρήσιμη αντιπολίτευση που έχει γνωρίσει ο τόπος», είπε  ο υπουργός λέγοντας ότι το να ζητά ο κ. Μητσοτάκης συνεχώς εκλογές επιβεβαιώνει μια πολιτική παρουσία, που δεν τιμά τη ΝΔ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα