Βούτσης: Μετά την τραγωδία πρέπει να είμαστε πολύ συνεπείς και χωρίς αιφνιδιασμούς

Βούτσης: Μετά την τραγωδία πρέπει να είμαστε πολύ συνεπείς και χωρίς αιφνιδιασμούς

Για όσα πρέπει να γίνουν μετά την τραγωδία - μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού - για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος που οδηγούσε τους πολίτες στην αυθαιρεσία στο πλαίσιο των πελατειακών σχέσεων και για το πως το Κίνημα Αλλαγής ταυτίζεται με την Νέα Δημοκρατία καθώς και για τα ψευδή δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε υπόθεση για προσωρινή άρση κατεδάφισης αυθαιρέτου μίλησε Στο Κόκκινο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης εξήγησε με αφορμή δημοσιεύματα ότι επί υπουργίας του στο υπ. Εσωτερικών το 2015 ήρθε μια περίπτωση ενός κυρίου που δεν τον ήξερε, ούτε τον έχει γνωρίσει, σχετικά με τη διαδικασία κατεδάφισης ακινήτου, υπήρχε απόφαση του αρμόδιου Δήμου η οποία επίσης ζητούσε αναστολή, ενώ και ο ιδιοκτήτης του ζητούσε αναστολή, καθώς θα παρουσίαζε νέα στοιχεία γι’ αυτό το κτίσμα και όπως χαρακτηριστικά είπε «δώσαμε την προσωρινή αναστολή», «ήταν κείμενο αυστηρά διατυπωμένο» και «έτσι θα συμπεριφερόταν ο οποιοσδήποτε».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στα λάθη της τωρινής κυβέρνησης στις καθυστερήσεις «πέραν της τραγωδίας καθώς αυτά τα πράγματα δεν συμψηφίζονται» όπως τόνισε, ενώ επισήμανε τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ που τις κρύβουν.

Για τον ειδικό λογαριασμό για τους πληγέντες δήλωσε ότι πρέπει να ενταθεί αυτή η προσπάθεια μέχρι τώρα πάνω από 3.000 πολίτες έχουν καταθέσει όποιο ποσό μπορεί ο καθένας, ενώ σε αυτό συμβάλλουν δημόσιοι φορείς καθώς και δωρητές προσφέρουν και υπηρεσίες και πέραν του ειδικού λογαριασμού.

Ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι αυτός ο λογαριασμός δεν είναι ο «λογαριασμός Μολυβιάτη» για τον οποίο χάθηκε ο έλεγχος από την κυβέρνηση που διαδέχτηκε αυτή της ΝΔ. Ο ισχύον λογαριασμός δεν σχετίζεται με ίδρυμα, εξήγησε ότι είναι του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι απάντηση στις όποιες φοβίες καλλιεργηθούν αναφορικά με την κατεδάφιση αυθαιρέτων θα είναι «η απολύτως πειστική η εφαρμογή των μέτρων» και «θα αφορά στις τελεσίδικες αποφάσεις» για αυθαίρετα κτίσματα ενώ σημείωσε ότι είναι χιλιάδες εκείνοι που από το υστέρημα τους έφτιαξαν σπίτι χωρίς να αυθαιρετούν και ο κόσμος θα αισθανθεί ότι εκπροσωπείται, ενώ εξέφρασε την πίστη του στην κρίση της κοινωνίας.

Ο κ. Βούτσης τόνισε υπάρχει μια νευρικότητα και επαναλαμβανόμενη βιασύνη και ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση «για να μη γευτούμε τους καρπούς εξόδου από τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Αυτό δεν είναι τυχαίο κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με συμφέροντα τα οποία διευκολύνονταν αν υπάρξει ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή μέσω εκλογών πριν να εξαγγελθούν και πριν να εφαρμοστούν τα οικονομικά μέτρα που θα είναι κορμό του επόμενου προϋπολογισμού».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής που όπως σημείωσε «κινείται όλο και πιο σταθερά σε μια δορυφορική διάσταση και σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και με την ηγεσία της» και αυτό είναι δυστύχημα.

Μίλησε για τις επιχειρησιακές ευθύνες αναφορικά με την τραγωδία που τις ψάχνει τώρα η Δικαιοσύνη και έκλεισε την τοποθέτηση του επισημαίνοντας ότι «ο οδικός χάρτης των εξελίξεων θα είναι ακριβώς έτσι όπως είχε προδιαγραφεί και πριν από αυτό το τραγικό συμβάν. Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον – ακόμα και επειδή έγινε αυτή η τραγωδία – να είμαστε πάρα πολύ συνεπείς χωρίς αιφνιδιασμούς, τακτικισμούς σε ότι αφορά συνολικά τον οδικό χάρτη για τους επόμενους μήνες των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα και αυτό κρατήστε ως δέσμευση» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

 

Στο Κόκκινο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα