Κουβέλης: Αντιλαμβάνομαι τον πόνο για το Μάτι, αλλά βγαίνουμε από τα μνημόνια

Κουβέλης: Αντιλαμβάνομαι τον πόνο για το Μάτι, αλλά βγαίνουμε από τα μνημόνια

«Πάντοτε ο κυρίαρχος λαός αποφαίνεται στις εκλογές, αρκεί η κρίση του να αναδεικνύεται στη βάση των προβλημάτων, των ουσιαστικών θέσεων και του ουσιαστικού αποτελέσματος που έφερε αυτή η κυβέρνηση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ενώ πρόσθεσε, αναφερόμενος στη φονική πυρκαγιά, καθώς και στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο: «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα, έχει μαυρίσει η ψυχή των ανθρώπων και όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι, αλλά, -και ειλικρινά δεν επιχειρώ να συμψηφίσω κάτι- εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου».

«Η χώρα μετά την περιπέτεια και την οδύνη -σε άλλο επίπεδο οδύνη- των οκτώ μνημονιακών ετών, εξέρχεται από το πρόγραμμα», συμπλήρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Είπε επίσης ότι «δεν γίνεται η αντιπολίτευση να εκμεταλλεύεται με χυδαίο τρόπο γεγονότα αναφορικά με τις πυρκαγιές», φέρνοντας ως παράδειγμα αιτιάσεις πως αποσιωπήθηκε ο αριθμός των νεκρών.

Εκτοξεύοντας βολές στη Ν.Δ., κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να πει γιατί το κόμμα του δεν προχώρησε σε νομοθετικές ρυθμίσεις κατά της άναρχης δόμησης και επέτρεψε την αυθαιρεσία όσο βρισκόταν στην εξουσία.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κτισμάτων, που έχουν τελεσιδίκως χαρακτηριστεί παράνομα, θα γίνουν με τους κανόνες της νομιμότητας. «Η παρανομία πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη νομιμότητα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα