Ευχαριστίες Κοντονή προς τους ιατροδικαστές για το δύσκολο έργο που επιτέλεσαν

Συνάντηση με το προσωπικό των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών Αθηνών και Πειραιώς, καθώς και του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιατρική και Οδοντιατρική Σχολή) είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για να τους εκφράσει και τις θερμές ευχαριστίες του για το δύσκολο έργο που επιτέλεσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα με επιστημονική επάρκεια και αίσθημα ευθύνης.

«Μόνο εξαίρετοι επιστήμονες θα μπορούσαν να επιτελέσουν, αυτές τις δύσκολες μέρες για την πατρίδα μας, στον άριστο βαθμό ένα τόσο δύσκολο και βαρύ έργο. Σε συνθήκες κρίσης και έντασης, συνεργαστήκατε με τρόπο άριστο, ώστε οι σοροί όσων συνάνθρωπων μας έχασαν άδικα τη ζωή τους να φτάσουν σύντομα στους οικείους τους» τόνισε ο κ. Κοντονής.

Από την πλευρά τους οι προϊστάμενοι των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη στήριξη του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς, όπως είπαν, υπήρξε αμέριστη συνδρομή κατά τη διάρκεια του έργου τους, ενώ για πρώτη φορά ύστερα από ένα τραγικό εθνικό συμβάν (αεροπορική τραγωδία Helios, πολύνεκρο ναυάγιο Σάμινα, φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία) η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης τούς καλεί διά ζώσης να τους συγχαρεί για την προσφορά τους.

Ο κ. Κοντονής επισήμανε πως ως έμπρακτη αναγνώριση της μεγάλης τους προσφοράς θα συνταχθεί και θα τεθεί ειδική επιστολή στον ατομικό φάκελο του καθενός που συνέβαλε στην ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου έργου.

«Το πέρας μιας δυσάρεστης στιγμής ας αποτελέσει αρχή για να βελτιώσουμε την κατάσταση με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά του υπουργείου ήταν ήταν ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης, και ο γενικός διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Βασίλης Συμεωνίδης.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα