Αυγενάκης: Αν δεν φταίνε οι παραιτηθέντες, τότε ποιοι είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι;

Αυγενάκης: Αν δεν φταίνε οι παραιτηθέντες, τότε ποιοι είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι;

«Δεκαπέντε μέρες μετά από την τραγωδία στο Μάτι και με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τους 91, έρχεται, σήμερα, με δηλώσεις του ο κ. Τσιρώνης να πει πως ως οικολόγος ζητά συγγνώμη, αλλά ως κυβερνητικό στέλεχος ευθύνη ουκ έχει», σημειώνει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο γραμματέας της ΝΔ αναφέρεται στην δήλωση του Γιάννη Τσιρώνη ότι «δεν σημαίνει πως όποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, φταίει για ό,τι συμβαίνει». Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε πως ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος θέλησε έτσι να παρουσιάσει τον κ. Τόσκα και τους απερχόμενους αρχηγούς ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής ως μεσσίες, που πήραν πάνω τους τα αμαρτήματα ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ ουσιαστικά δεν έφταιγαν.

«Θέλοντας, έτσι, να συγκαλύψει το γεγονός πως η απόφαση του ΚΥΣΕΑ δεν είχε στόχο την απόδοση ευθυνών, αλλά τον διορισμό εκλεκτών σε θέσεις κλειδιά οι οποίοι θα βάζουν πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν σύντομα χάσει την εξουσία. Αν, λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη δεν φταίνε οι παραιτηθέντες, τότε ποιοι είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι; Γνωρίζει κάτι και δεν μιλάει; Ας σταματήσει, επιτέλους, να κρύβετε πίσω από μισόλογα και να μας πει που ήταν ο ίδιος και οι Οικολόγοι, όταν συντελέστηκε η πρωτοφανής οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό; Που ήταν στις πλημμύρες στη Μάνδρα που στοίχισαν τη ζωή σε 21 συνανθρώπους μας; Τι έκαναν για να αποφευχθεί η τραγωδία στο Μάτι; Άλλο η ουσιαστική στήριξη της οικολογίας και άλλο οι "οικολογούντες" που αγκαλιά με μια καρέκλα δίνουν χρησμούς για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους», συμπλήρωσε ο κ. Αυγένακης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα