Λάθος μας, απαντά ο Χατζηδάκης για τα αυθαίρετα του Σχινιά

Λάθος μας, απαντά ο Χατζηδάκης για τα αυθαίρετα του Σχινιά

Ερωτηθείς για όσα ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης ότι τα αυθαίρετα είχαν αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης δεκαετίας, o αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε στον Realfm 97,8 "Δεν έχω καμία δυσκολία να παραδεχθώ ότι υπάρχουν ευθύνες δεκαετιών. Απερίφραστα σας το λέω".

Αναφορικά με τις ταβέρνες στον Σχινιά που είχαν πρωτόκολλο κατεδάφισης από το 1996 αλλά κατεδαφίστηκαν πριν μερικούς μήνες και όπως είχε καταγγείλει ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, η ΝΔ είχε βγάλει νόμο το 2014 για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων, απάντησε: "Σας είπα όσο πιο ευθέως μπορώ να το πω ότι υπάρχουν ευθύνες, ήταν λάθος. Από εκεί και πέρα μπορώ να σας πω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά έχει μια ευαισθησία για το θέμα, έχει μιλήσει από το 2008 ως Πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος για αυτό, έχει αρθρογραφήσει με άρθρα που είχαν και έναν εσωκομματικό αντίκτυπο τότε. Όσο αλήθεια είναι αυτό, άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει μια υποκριτική στάση στο ζήτημα. Είναι ξεκάθαρο αποκαλύφθηκαν σήμερα δύο έγγραφα ότι μέχρι τώρα τουλάχιστον δύο φορές αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να σταματήσουν οι προσπάθειες για κατεδάφιση αυθαιρέτων".

"Να τα έχουμε όλα αυτά στο μυαλό για να έχουμε τη συνολική εικόνα αλλά και για να δούμε ποιος έχει το ρεκόρ υποκρισίας, αν μη τι άλλο" συμπλήρωσε. "Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε υποκρισία" τόνισε.

"Ας πούμε ότι αύριο η κυβέρνηση έρχεται αύριο και κατεδαφίζει όλα τα αυθαίρετα, το 112 θα λειτουργήσει; Το σύστημα για την ειδοποίηση για τις πυρκαγιές και τις άλλες φυσικές καταστροφές που θεσπίστηκε από το 2014 και αυτή η κυβέρνηση το έχει τέσσερα χρόνια, θα τεθεί σε εφαρμογή;" ανέφερε.

"Η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια, εδώ υπάρχουν ευθύνες και υπάρχουν σε πολλά μέτωπα".

"Εμείς δεχθήκαμε τις ευθύνες για το παρελθόν. Δεύτερον , λέμε ότι υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις και γι'αυτό αν θέλετε υπάρχουν ευθύνες, πως να σας το πω με πιο ευθύ τρόπο. Τα δεχόμαστε όλα αυτά, λέμε ότι θα μπορούσαν να προχωρήσουν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν αφού υπήρχαν οι αμετάκλητες αποφάσεις και αφού είναι τόσο ευαίσθητοι για αυτό το θέμα στις κατεδαφίσεις. Δεν το έκαναν, αποφάσισαν να το κάνουν τώρα, με θεατρικό τρόπο με τον νόμο. Ας το κάνουν και με θεατρικό τρόπο, με τον νόμο, παρόλο που δεν χρειαζόταν μπορούσε να γίνει με τη δικαστική απόφαση. Λέω όμως, εντάξει θα κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα, το σύστημα έγκαιρής ειδοποίησης θα λειτουργήσει; Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα θα πετάνε;" δήλωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα