Τζανακόπουλος: Σχέδιο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, κανονικά οι αιτήσεις για τα επιδόματα

Τζανακόπουλος: Σχέδιο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, κανονικά οι αιτήσεις για τα επιδόματα

Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο μέτωπο της τραγωδίας που έλαβε χώρα στο Μάτι και τις ενέργειες που έχει κάνει η Πολιτεία, πραγματοίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στις δηλώσεις του είπε:

Σε ότι αφορά την υλοποίηση των μέτρων, με τροπολογία που κατατέθηκε απλοποιείται η διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων.

Ξεκίνησε η διαδικασία των αιτήσεων για την υποβολή των αιτήσεων. Έως τις 4 είχαν κατατεθεί 429 αιτήσεις.

Συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο καθαρισμός των περιοχών που έχουν πληγεί.

Μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού, η σχετική επιτροπή ολοκληρώνει σχέδιο πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, το οποίο θα παρουσιάσει πιθανότατα αύριο ο κ. Σταθάκης. Υπάρχει λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση και 685 στον αιγειαλό, που προσδιορίζονται για κατεδάφιση στην Αττική. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα.

Είναι δεδομένο ότι η πολιτική σύγκρουση με αφορμή φυσικές καταστροφές, να οδηγεί σε υπερβολές. Όλα τα κόμματα έχουν παρασυρθεί. Η κριτική και ο καταλογισμός της ευθύνης είναι αναπόσπαστο σημείο της αντιπαράθεσης. Η στάση του κ. Μητσοτάκη έχει κινήσει ένα απίστευτο κύμα προπαγάνδας και παραπλανητικές ειδήσεις. Η κυβέρνηση δεν θα παρασυρθεί.

Θα αποτιμήσουμε όταν έρθει η ώρα την κατάσταση. Άλλο η κριτική, άλλο η αντιπαράθεση και άλλο η επικοινωνιακή τυμβωρυχία.

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα