Μέρκελ: Δεν υπάρχει ανταλλαγή ΦΠΑ με μεταναστευτικό για την Ελλάδα

Μέρκελ: Δεν υπάρχει ανταλλαγή ΦΠΑ με μεταναστευτικό για την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου της Άγγελα Μέρκελ με την τοποθέτησή της να έχει και Ελληνικό «χρώμα». 

Συγκεκριμένα προς την Γερμανίδα Καγκελάριο τέθηκαν δύο ερωτήσεις για την Ελλάδα. Η πρώτη αφορούσε το ΦΠΑ στα νησιά και συγκεκριμένα για το εάν η Γερμανία ανταπέδωσε την συμφωνία για την επαναπροώθηση προσφύγων δίνοντας «πράσινο φως» για την διατήρηση σε χαμηλό ΦΠΑ στα πέντε ελληνικά νησιά. 

Η κυρία Μέκρελ διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί τονίζοντας «δεν συνδέουμε τα δύο. Αυτό δεν θα ήταν καλό για κανέναν από τους δύο μας. Βρέθηκε τρόπος να εξισορροπηθεί αυτή η αλλαγή» και υπενθύμισε πως η αλλαγή στο τρέχον Ελληνικό Πρόγραμμα θα περάσει τον Αύγουστο και από το γερμανικό κοινοβούλιο. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος ρωτήθηκε επίσης γιατί υπάρχει αυτή η δυσπιστία έναντι της Ελλάδας η οποία εκφράζεται με τα υψηλά πλεονάσματα που ζητούνται για τα επόμενα χρόνια. Η απάντηση που έδωσε στην συγκεκριμένη ερώτηση η κα. Μέρκελ ήταν μακροσκελής και υποστήριξε πως εάν η Ελλάδα δεν έχει πλεονάσματα θα είναι αδύνατο να μειώσει το επίπεδο του χρέους της κάτι το οποίο είναι και το ζητούμενο «λάβαμε μέτρα για να διασφαλιστεί η μείωση του χρέους « και υπό αυτή την έννοια εκτίμησε πως «πρόκειται για έναν καλό συμβιβασμό». 

 Η κα. Μέρκελ σημείωσε επίσης πως το «πρόγραμμα της Ελλάδας ολοκληρώνεται αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Ελλάδα δεν έχει περάσει από ένα σημαντικό πρόγραμμα. Σημείωσε επίσης πως μίλησε με τον κ. Τσίπρα και όντως τον Αύγουστο η ημερομηνία λήξης του προγράμματος είναι μία σημαντική ημερομηνία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τελειώνουν όλα εδώ, «πρέπει να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο» και κατέληξε «είναι απόδειξη εμπιστοσύνης ότι στην Ελλάδα δίνονται πολλές ακόμη δεκαετίες για να ορθοποδήσει». 

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα