Καλοδεχούμενος ο Λαβρόφ στην Αθήνα, λένε διπλωματικές πηγές

Καλοδεχούμενος ο Λαβρόφ στην Αθήνα, λένε διπλωματικές πηγές

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα" σημειώνουν διλωματικες πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μια πρώτη αντίδραση της απόφασης της Μόσχας να ακυρώσει την επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών. 

"Το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά. Σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα", σημειώνουν οι ίδιες πηγές. 

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρέσβης στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ, γνωστοποίησε, μιλώντας στο Πρακτορείο TASS,  ότι το τάιμινγκ της επίσκεψης του Ρώσου ΥΠΕΞ στην Αθήνα δεν είναι πλέον κατάλληλο.

«Νομίζω ότι στην τωρινή κατάσταση αυτή (σ.σ. η επίσκεψη) χάνει την επικαιρότητα της, τουλάχιστον στις προθεσμίες εκείνες, για τις οποίες μιλούσαμε, δηλαδή για τον Σεπτέμβριο» δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες, οι προθεσμίες της απέλασης και ο αριθμός των διπλωματών που θα απελαθούν προς το παρόν δεν είναι γνωστά, προσέθεσε ο κ. Μάσλοφ. «Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν αντίποινα, δεν γνωρίζω, πότε, ποιον και σε ποιες διαστάσεις (σ.σ. θα γίνει αυτό) αλλά φυσικά, σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρξουν απαντητικά μέτρα» δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής.

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα