Τι απαντά η Κομισιόν για τις δηλώσεις Χαν σε αλλαγή συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας

Τι απαντά η Κομισιόν για τις δηλώσεις Χαν σε αλλαγή συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας

Ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν ουδέποτε αναφέρθηκε σε αλλαγή συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκπρόσωπος τόνισε πως ο επίτροπος αναφερόταν στις διμερείς συνομιλίες για την ανακήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, που μπορεί να επιτευχθεί μονάχα σε περίπτωση αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτροπος υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

Ο  επίτροπος  μιλώντας σε think-tank στο Λονδίνο, αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση Ελλάδας - Αλβανίας λέγοντας: «Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε ο Γιοχάνες Χαν.

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: