Διαμαρτυρία για τη συμφωνία των Πρεσπών έξω από το ξενοδοχείο όπου βρίσκεται ο Τσίπρας

Διαμαρτυρία για τη συμφωνία των Πρεσπών έξω από το ξενοδοχείο όπου βρίσκεται ο Τσίπρας

Φραγμό έχουν σχηματίσει οι αστυνομικές αρχές στα φανάρια του ΙΚΕΑ προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη συμφωνία των Πρεσπών να φτάσουν στο ξενοδοχείο Hyatt Regency όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της Τετραμερούς Συνόδου.

Οπως αναφέρει το voria.gr οι περίπου 300 διαδηλωτές έχουν φτάσει στο σημείο και ζητούν να περάσουν. Φωνάζουν συνθήματα όπως: «Την υπογραφή τη βάζει ο λαός και όχι ο προδότης ο πρωθυπουργός» και «Η Μακεδονία είναι ελληνική, Τσίπρα προδότη κομιτατζή».

Μερικά άτομα αποσπάστηκαν από την πορεία και αναζητούν άλλη δίοδο για να περάσουν τον φραγμό και να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από τον τερματικό σταθμό του ΙΚΕΑ.

Ο Τσίπρας φοβάται την Μακεδονία – Τάζει παροχές και αποφεύγει τον λαό

Αντιμέτωπη με την οργή του λαού για την συμφωνία στο Σκοπιανό είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον Αλέξη Τσίπρα να αντιλαμβάνεται την κατάσταση και να αποφεύγει τις επαφές με τον κόσμο της Μακεδονίας.

Αρχικά, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, ο πρωθυπουργός που μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη για την τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας, επιλέγει να μείνει μακριά από το κέντρο της πόλης.

Ενώ λοιπόν όλες οι αντίστοιχες εκδηλώσεις μέχρι τώρα γίνονταν εντός του πολεοδομικού ιστού και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αυτήν την φορά η σύνοδος και οι εργασίες της θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ, δηλαδή, δίπλα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Πρόκειται σαφέστατα για μία κίνηση τακτικισμού με το πρόσχημα της ασφάλειας, αφού ο λαός της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης είναι εξοργισμένος με την συμφωνία με τα Σκόπια.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αφιχθεί περίπου στις 18:00 και θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ. Για τις 20:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμη μία σε χώρο κοντά στο ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ξαναπάει στο ΗΥΑΤΤ τη Δευτέρα, προκειμένου να μιλήσει στη γενική συνέλευση του ΣΒΒΕ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο αλλά τελικά αναβλήθηκε για τις 9 Ιουλίου.


eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα