Στη γραμμή Καμμένου οι Σγουρίδης και Τοσουνίδης

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πάνο Καμμένο κινήθηκαν ο Παναγιώτης Σγουρίδης και ο Θόδωρος Τοσουνίδης. Ο αντιπρόεδρος και ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ επανέλαβαν όσα δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας για αποχώρηση από την κυβέρνηση εάν κατατεθεί στη βουλή προς ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών.

«Όταν θα φτάσει το σχέδιο συμφωνίας στη Βουλή για να ψηφιστεί, τότε εμείς θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση, ζητώντας να ψηφιστεί ένα τέτοιο σύμφωνο με την πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Σγουρίδης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί αυτή η συμφωνία με πάνω από 180 ψήφους» και χαρακτήρισε «μύθο» το ότι αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφιζαν υπέρ της πρότασης μομφής δε θα περνούσε η συμφωνία».

Σχετικά με την πρόταση μομφής και το γιατί δε τη στήριξαν οι ΑΝΕΛ, είπε ότι σε μία τέτοια περίπτωση, «θα βάζαμε τη χώρα σε περιπέτεια» και συμπλήρωσε ότι, «θα αποφασίζαμε να πέσουμε στην πολιτική παγίδα της ΝΔ».

Πυρά σε Νέα Δημοκρατία και πρώην

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση επιβεβαίωσε και ο Τοσουνίδης. Με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υπογράμμισε πως «κρατήσαμε τη χώρα όρθια και την οδηγούμε εκτός μνημονίων», αλλά ξεκαθάρισε ότι «ναι υπάρχει ενδεχόμενο να χωρίσουν οι δρόμοι μας στο μέλλον όταν έρθει η συμφωνία στην Βουλή».

«Κάνουμε μία επιλογή προτεραιοτήτων για να υπηρετήσουμε τον τόπο και τον λαό και αυτό έκανε με υπευθυνότητα ο Πάνος Καμμένος», πρόσθεσε ο Τοσουνίδης και επιτέθηκε τόσο στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στους βουλευτές που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ.

 «Ξέχασαν ή προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την θέση τους για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό», είπε για την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο Ψευτοδημητρός είναι άλλη περίπτωση αλλά ο κ. Λαζαρίδης πρέπει να παραδώσει την έδρα του. Όταν παραδέχεσαι πως δεν μπορείς να σηκώσεις το βάρος παραδίδεις την έδρα σου. Ένας άνθρωπος που έχει δηλώσει πως θα παραιτηθώ από την θέση του αντιπροέδρου 3 φορές και δεν το έχει πράξει είναι ανάξιος λόγου. Επίσης υπάρχει οσμή χρηματισμού», σχολίασε για τους δύο πρώην βουλευτές του κόμματος.

alphatv
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα