Διχασμός στο Ποτάμι μετά το διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ. Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Καρκατσούλη

Διχασμός στο Ποτάμι μετά το διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ. Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Καρκατσούλη

Στο δρόμο που χάραξε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης φαίνεται πως θα βαδίζουν κι άλλα στελέχη του Ποταμιού μετά το οριστικό διαζύγιο από το Κίνημα Αλλαγής. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αποφασισμένοι να φύγουν από το Ποτάμι η κ. Αθηνά Δρέττα, ο κ. Βλάχος και άλλοι, οι ο ποίοι διαφώνησαν με την με την αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ. 

Εξελίξεις αναμένονται και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας με ορισμένους να θέλουν το Ποτάμι να συνομιλεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους με τη ΝΔ.

Αποχώρησε από το Ποτάμι και η πολιτική κίνηση Μπροστά. Μένει στο ΚΙΝΑΛ

Η πολιτική κίνηση «Μπροστά» που για περίπου τρία χρόνια συνεργάστηκε με το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα όργανα του Ποταμιού.

Σε κείμενο της εξηγεί τους λόγους: «Η σημερινή απόφαση της ΜΕ.ΣΥ.Α. για αυτόνομη πορεία του Ποταμιού έρχεται σε αντίθεση με την ενότητα του Κινήματος Αλλαγής, την οποία θεωρούμε ουσιαστική προϋπόθεση για την πολιτική ανάκαμψη του προοδευτικού χώρου, αλλά και βασική προϋπόθεση της συνεργασίας μας με το Ποτάμι από το 2015.

Στα χιλιάδες στελέχη του Ποταμιού, που ήρθαν στις κάλπες του Νοεμβρίου, που πιστεύουν ότι η διαφορετικότητα δεν είναι λόγος ρήξης και πιστεύουν ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ο χώρος μέσα στον οποίο μπορούν να επιβιώσουν οι ιδέες τους, τα καλούμε να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα.

Ευχαριστούμε το Σταύρο Θεοδωράκη και τους συνεργάτες του, τους βουλευτές, τα πολιτικά στελέχη, τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες και τους εθελοντές του Ποταμιού για τη συνεργασία.

Ευχόμαστε στο Ποτάμι να συνεχίσει να υπάρχει χάριν της πολυφωνίας που έχει ανάγκη η πολιτική μας ζωή».

Το μήνυμα του Θεοδωράκη

«Δεν αγκιστρώνομαι σε καμία καρέκλα και νομίζω ότι το έχω αποδείξει. Το "Κλείσε το στόμα σου και απόλαυσε" δεν μου πάει. Δεν με δελεάζει να είμαι βουλευτής Επικρατείας κάποιου άλλου κόμματος, οποιουδήποτε κόμματος, δεξιά ή αριστερά», ανέφερε από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνοντας λόγο για κατασκευασμένα σενάρια που δείχνουν το Ποτάμι «δεξιά» ή «αριστερά». «Το Ποτάμι δεν θα γίνει άλλοθι» ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι είναι Ποτάμι καθαρό και διαυγές και όχι υπόγειο». 

topontiki

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα