Οριστικό! Αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε το Ποτάμι

Οριστικό! Αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε το Ποτάμι

Υπέρ του διαζυγίου με το Κίνημα Αλλαγής ψήφισαν στο Ποτάμι. 

Ειδικότερα, 97 ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, 16 κατά και 5 λευκά. 

Παραιτήθηκε ο Καρκατσούλης από το Ποτάμι - Μένει στο ΚΙΝΑΛ

Η πρόταση του Σταύρου

Απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής, συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις, συνέδριο τον Οκτώβριο και κάλεσμα επιστροφής σε όσους έφυγαν πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων του Ποταμιού. 

Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η απόφαση για συμμετοχή στο Νέο Φορέα ήταν δική μου, θεωρώντας ότι θα πάρουμε τα θετικά του κάθε χώρου. Σήμερα βλέπω ότι δεν έγινε. Προτείνω την απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής, συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις, συνέδριο τον Οκτώβριο και κάλεσμα επιστροφής σε όσους έφυγαν. Αφήνουμε συμμάχους που θα συνεργαστούμε στο μέλλον».

Ένταση

Ένταση σημειώθηκε στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των ομιλιών των βουλευτών του κόμματος Σπύρου Δανέλλη και Γιώργου Αμυρά σχετικά με την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει το Ποτάμι.

Ο Σπύρος Δανέλλης έκανε λόγο για «διαφύλαξη της ενότητας της κοινοβουλευτικής ομάδας» και υποστήριξε πως «η ποινικοποίηση του διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ξένη προς το χώρο μας».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αμυράς διερωτήθηκε: «Πως καταντήσαμε έτσι;».  «Εγώ στην αρχή ήμουν αρνητικός, σήμερα όμως πρέπει να αποφασίσουμε με διαύγεια και σεβασμό των 212.000 ψηφοφόρων και σεβασμό προς τα άλλα κόμματα», συνέχισε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα υπόλοιπα μέλη του Ποταμιού: «Μην λιθοβολείτε τις προσπάθειες για μελλοντικές συνεργασίες είτε προς τα Δεξιά είτε προς τα Αριστερά».

Μεταξύ άλλων, Διερωτήθηκε πάντως «μετά την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής τι θα συμβεί;» και τέλος πρότεινε «φιλελεύθερο στίγμα».

«Δεν θα φύγω από την Κοινοβουλευτιή Ομάδα»

Ο Σπύρος Λυκούδης υποστήριξε πως «οι αποφάσεις που θα λάβετε σήμερα (σ.σ. αφήνοντας τον εαυτό του απέξω) πρέπει να τις συζητήσω με τους ΜΕΤΑρρυθμιστές και να αποφασίσουμε. Δεν θα φύγω όμως από την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός διερωτήθηκε: «Ποια είναι η δική μου Αριστερά;» και είπε πως «κλείνω την αριστερή παρένθεση, μισού αιώνα, αλλά δεν πάω απέναντι».

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα