Τζανακόπουλος: Απολύτως σταθερή η κυβερνητική πλειοψηφία

Τζανακόπουλος: Απολύτως σταθερή η κυβερνητική πλειοψηφία

Μου κάνει εντύπωση η ώρα που έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για την έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά την ιστορική απόφαση του Γιούρογκρουπ» συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ σχολιάζοντας τις αιχμές του Γ. Λαζαρίδη κατά του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου για την δήλωσή του με την οποία απέρριπτε το ενδεχόμενο κύρωσης της συμφωνίας από 180 βουλευτές σημείωσε: «Νομίζω ότι αυτό δεν επαρκεί ως δικαιολογία, ως πολιτικό επιχείρημα. Η πρόταση του Καμμένου για την αυξημένη πλειοψηφία ήρθε μετά από την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών. Και ο πρωθυπουργός και ο Πανος Καμμένος όποτε έχει προκύψει πρόβημα συζητούν με καλή θέληση και ανοιχτό μυαλό όλες τις προτάσεις. Αυτό θα γίνει και τώρα».

 Αναφορικά με την τακτική της ΝΔ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως «υπάρχει ένας πολιτικός σχεδιασμός από τη ΝΔ ανεύθυνος και επικίνδυνος για την εθνική πορεία της χώρας για έξοδο από το μνημόνιο. Προσπαθεί να προκαλέσει πολιτικά γεγονότα από το ’15 ως τώρα, δεν το έχει καταφέρει. Η παρένθεση έχει ξεχειλώσει και δεν αναμένεται  να κλείσει». 

Μίλησε επίσης για «πολιτική μικροπρέπειας και μικρότητας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αλλά και «αδυναμία να αντιπαρατεθεί με όρους αξιωματικής αντιπολίτευσης», επισημαίνοντας πως «την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό δεσμεύεται για μη ακύρωση της συμφωνίας αν αυτή κυρωθεί από το κοινοβούλιο, την άλλη στιγμή έρχεται στην λλάδα και το μόνο που κάνει είναι εμπόριο πατριωτισμού χωρίς έρμα και χωρίς πολιτικό επιχείρημα». «Ακριβώς αυτή η στάση του είναι εκείνη που νομιμοποιεί παρεμβάσεις και σαν τη χθεσινή, οι οποίες όμως φαίνεται ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια καθώς ακούγονται πλέον συνθήματα που βρίσκονται στο όριο του ποινικού νόμου»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα