Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας χωρίς γραβάτα! Μίλησε για ιστορική η συμφωνία

Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας χωρίς γραβάτα! Μίλησε για ιστορική η συμφωνία

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την επομένη της συμφωνίας στο Eurogroup, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα της συμφωνίας.

 Η συζήτηση ξεκίνησε με τα γνωστά αστεία περί γραβάτας. «Δεν θα την γλιτώσω. Την γραβάτα θα την φορέσω», είπε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παυλόπουλος θυμήθηκε ότι πολλοί έχουν κάνει δώρα στον πρωθυπουργό με πρώτο τον Ματέο Ρέντσι. «Μου έχουν δώσει όλοι, αλλά…», είπε ο πρωθυπουργός και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Δυστυχώς τα στοιχήματα πρέπει να πληρώνονται όταν κερδίζονται. Θα πρέπει να βρω πουκάμισο γιατί δεν έχω ανοικτό πουκάμισο». Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική την συμφωνία.

Συγκεκριμένα  στον διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  χαρακτήρισε ιστορική μέρα την 21η Ιουνίου

"Το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο, είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, καθώς η συμφωνία προβλέπει μια δεκαετή περίοδο χάριτος αλλά και ισόχρονη επέκταση της αποπληρωμής των κεφαλαίων των δανείων προς το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας" τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μια συμφωνία που είναι πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών.

"Μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων μας απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια. προκειμένου να παραμείνει αρραγής η Ευρωζώνη. Έχω την εκτίμηση πως η 21η Ιουνίου μένει στην ιστορία ως μια πολύ σημαντική μέρα για την Ευρώπη.

Πρόκειται για μια νέα σελίδα για τη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων αλλά σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων" επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

"Έχουμε δημοσιονομικούς στόχους, δεσμευόμαστε σε αυτούς όμως είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα προκείμενου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους" πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση του.

"Θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να αναγνωρίσω τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίσατε θεσμικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Αταλάντευτα ήσασταν προσανατολισμένος στην άποψη ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο της ευρωζώνης", είπε ο κ. Τσίπρας.

Αργά το απόγευμα (19:30), ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σε εκδήλωση που θα γίνει στο Αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα