Φιέστα στο Ζάππειο για τη συμφωνία στο Eurogroup. Κοινή συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Φιέστα στο Ζάππειο για τη συμφωνία στο Eurogroup. Κοινή συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Σε κυβερνητική φιέστα στο Ζάππειο Μέγαρο προχωρά η κυβέρνηση για τη συμφωνία του Eurogroup. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος συγκαλούν στο Ζάππειο πανηγυρική κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, όπου ο κ. Τσίπρας θα απευθυνθεί στην κοινή γνώμη μλώντας διεξοδικά για τη συμφωνία, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ. 

Εν το μεταξύ, στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup. 

Ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με το ΠτΔ έκανε λόγο για ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος και πρόσθεσε ότι στις 21 Αυγούστου ξεκινά μια νέα σελίδα για τη χώρα με την τυπική λήξη του τρίτου προγράμματος. 

Ο κ. Παυλόπουλος θυμήθηκε ότι πολλοί έχουν κάνει δώρα στον πρωθυπουργό με πρώτο τον πρώην ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. «Μου έχουν δώσει όλοι, αλλά…», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Δυστυχώς τα στοιχήματα πρέπει να πληρώνονται όταν κερδίζονται. Θα πρέπει να βρω πουκάμισο γιατί δεν έχω ανοικτό πουκάμισο». 

Δείτε ΕΔΩ όλα όσα  ειπώθηκαν στην συνάντηση Τσίπρα-Παυλόπουλου

Από νωρίς το πρωί υπήρχε η πληροφορία πως ο Αλέξης Τσίπρας προγραμμάτιζε δήλωση(διάγγελμα) προς τους πολίτες. Αργότερα, έγινε γνωστό ότι θα συνεδρίαζε στις 18:00 η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, αποφασίστηκε να συνεδριάσουν από κοινού οι βουλευτές των κομμάτων που αποτελούν την κυβέρνηση.

Έτσι, στις 19:30 θα γίνει η κοινή, πανηγυρική, συνεδρίαση στο Ζάππειο. Και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ειδικά οι βουλευτές της επαρχίας. Οι οποίοι κλήθηκαν να μην φύγουν, ενόψει Σαββατοκύριακου, για την επαρχία.

Κυβερνητικές πηγές: Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη συμφωνία για το χρέος

Στην κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί ικανοποίηση για τη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους, ενώ στόχος είναι πλέον το κυβερνητικό αφήγημα είναι να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της οικονομίας και να επικοινωνηθεί στους πολίτες. 

Τζανακόπουλος: Ιστορική απόφαση, μπορούσε να χαμογελάμε

Ιστορική απόφαση, που διαμορφώνει μία κατάσταση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1, τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Ήρθε ύστερα από μεγάλες δυσκολίες οκτώ χρόνων και τριών προγραμμάτων και αξίζουν όλες οι προσπάθειες που έγιναν, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, γιατί «διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση για την κοινωνία και την οικονομία».

«Πλέον παίρνουμε ανάσα, έχουμε τη δυνατότητα να αφοσιωθούμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, χωρίς να έχουμε τον βραχνά του ελληνικού χρέους, ως μία διαρκή απειλή και ως μία διαρκή ενόχληση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η απόφαση εξασφαλίζει απολύτως τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς με τα 10 χρόνια της επιμήκυνσης, τα δέκα χρόνια της περιόδου χάριτος, αλλά και με το «μαξιλάρι» ρευστότητας που διαμορφώνεται, υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού Δημοσίου, «χωρίς άγχος, χωρίς πιέσεις, ακόμα και κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες».

Όπως είπε, το κριτήριο που είχε θέσει η Ελλάδα, να είναι πειστική η συμφωνία στις αγορές, «δικαιώθηκε και ικανοποιήθηκε απολύτως» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει».

Το ελληνικό χρέος, για πρώτη φορά, έπειτα από οκτώ χρόνια είναι αδιαμφισβήτητα βιώσιμο, τόνισε και πρόσθεσε ότι από τον Αύγουστο του 2018 και μετά, «θα βρισκόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο σε σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα οκτώ χρόνια».

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για οριστική λήξη των προβλημάτων χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, μιλάμε για μία οριστική λήξη της περιόδου των μνημονίων» είπε και συμπλήρωσε ότι δεν θα επιμείνει στα επιχειρήματα της ΝΔ μπροστά σε μία μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία της κυβέρνησης.

Έκανε λόγο για «αστειότητες», σχολιάζοντας την ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για απόφαση του 2012 και πρόσθεσε ότι δεν αξίζει μία τέτοια αντιπολιτευτική τακτική, χαρακτηρίζοντάς την «παράδοξη και παράλογη» που «καταλήγει να είναι γελοία».

Ο διεθνής Τύπος για τη συμφωνία στο Eurogroup: Η ελληνική κρίση τελειώνει εδώ

Κέρδη, ζημιές και γκρίζες ζώνες από τη συμφωνία στο Eurogroup

Σταθάκης: Η απόφαση του Eurogroup είναι κοντά στις προσδοκίες μας

Μίχαλος: Ιστορική συμφωνία που δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να μπει σε ένα νέο δρόμο

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα