Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά ελληνικής δικαιοσύνης για Κουφοντίνα

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά ελληνικής δικαιοσύνης για Κουφοντίνα

Την απόφαση των ελληνικών Αρχών να χορηγήσουν νέα 48ωρη άδεια στον αρχιεκτελεστή της «17Ν», Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικάζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αφήνοντας αιχμές για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος.

«Καταδικάζουμε εντόνως τη νέα άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το Anadolu.

«Αυτό το άτομο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994» σημειώνει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας και συνεχίζει:

«Η ανοχή που δείχνουν σε έναν τρομοκράτη που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, είναι ασέβεια στους πεσόντες διπλωμάτες μας όπως και στις οικογένειες τους. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το να επωφεληθεί ένας άναδρος τρομοκράτης ο οποίος έχει δολοφονήσει τους διπλωμάτες μας που έχουν υπηρετήσει με τιμή στις αντιπροσωπείες μας στο εξωτερικό.

Καλούμε τις ελληνικές αρχές να μην κάνουν βήματα που θα δημιουργήσουν αδυναμία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών».

 

kathimerini

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα