Τζανακόπουλος: Άθλιες οι φήμες περί ανταλλαγής χρέους και Σκοπιανού

Τζανακόπουλος: Άθλιες οι φήμες περί ανταλλαγής χρέους και Σκοπιανού

Την πεποίθηση ότι θα κυρωθεί με ευρεία πλειοψηφία η συμφωνία των Πρεσπών, όταν εκείνη έρθει στη Βουλή, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Δεν υπάρχει θέμα να ζητηθεί ψήφος από 180 βουλευτές, ενώ δεν υπάρχει και τέτοια συνταγματική επιταγή» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατίας, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι εφόσον οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν και εφόσον τεθεί θέμα εμπιστοσύνης, ο πρωθυπουργός «θα ζητήσει και θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε όσοι στις δυο χώρες αντιτίθενται, αγνοούν την ιστορική τους ευθύνη και προσπαθούν να παίξουν το χαρτί του διχασμού ανάμεσα σε δήθεν «πατριώτες» και δήθεν «προδότες».

Σημείωσε δε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΔ δεν πρόκειται να ακολουθήσει την εθνικιστική στροφή του κόμματος, ενώ συνέδεσε τα όσα έγιναν στα Γιαννιτσά με Κοντονή και Τζάκρη με τις επιθέσεις στον Γιάννη Μπουτάρη.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ», τόνισε. Ο ίδιος είχε πει ότι «δεν θα διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς» αλλά ο ίδιος υιοθέτησε την εθνικιστική ρητορική του VMRO.

Εξάλλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «άθλιες» τις φήμες ότι υπήρξε συνδιαλλαγή για το θέμα του χρέους με αυτό για τη συμφωνία με τα Σκόπια. «Περάσαμε στο σύμπαν του παραλογισμού», τόνισε, ενώ διέψευσε και πιθανά σενάρια συσχέτισης με το προσφυγικό.

«Πολλοί έχουν σπεύσει να διασπείρουν φήμες περί δήθεν συναλλαγής της κυβέρνησης με αντίκειμενο το Μακεδονικό για να εξασφαλιστεί λύση στο χρέος. Οι φήμες αυτές φανερώνουν την άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη», είπε αρχικά.

Και στη συνέχεια ευχήθηκε… «καλά ξεμπερδέματα» σε όσους διασπείρουν αυτές τις φήμες. Όπως τόνισε, αυτό, «φανερώνει ότι έχουν αποδεχθεί ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει θετική ρύθμιση για το χρέος και σπεύδουν τώρα να απομειώσουν αυτήν την επιτυχία. Αφού εξαντλήθηκε η κινδυνολογία περνάνε στο σύμπαν του παραλογισμού και του ανορθολογισμού. Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα