Γεύμα Τσίπρα - Ζάεφ: Θερμό κλίμα και χαμόγελα. Ήταν σαν τραπέζι γάμου

Γεύμα Τσίπρα - Ζάεφ: Θερμό κλίμα και χαμόγελα.  Ήταν σαν τραπέζι γάμου

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το γεύμα που παρέθεσε στην ελληνική αντιπροσωπεία ο Ζόραν Ζάεφ, στο Οτέσοβο, το μεσημέρι της Κυριακής (17.06.2018).

Μετά την τελετή στο χωριό Ψαράδες, στις Πρέσπες, όπου υπεγράφη η συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία», οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Σκοπίων γευμάτισαν σε σκοπιανό έδαφος, στην όχθη της Μεγάλης Πρέσπας.

«Ήταν πολύ καλό το κλίμα, σχεδόν σαν τραπέζι γάμου» απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι πώς ήταν το κλίμα στο γεύμα.

Κορίτσια ντυμένα με παραδοσιακές στολές, πρόσφεραν ένα τοπικό κέρασμα στον Αλέξη Τσίπρα και μετά οι δύο πρωθυπουργοί κάθισαν δίπλα δίπλα στο τραπέζι και τσούγκρισαν τα ποτήρια τους, σφραγίζοντας έτσι τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Στο τραπέζι το μενού έχει ως εξής: Φιλέτο χοιρινού κρέατος και ψητό μοσχάρι σε σάλτσα «Verdot» με μανιτάρια . Για γλυκό έχει επιλεγεί μπακλαβάς και κρέπες με κρέμα βανίλιας και φρούτα. Στα ποτά Αντικα Ρακή, κίτρινη ρακή, άσπρη ρακή, Σαβινιόν Βλανκ, Γκρενάτσε Βλανκ, Βαροβο κρασί, Αλεκσάνδρια Κυβε. 

Από την άλλη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γευμάτισαν σε ταβέρνα στις Πρέσπες με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη να δημοσιεύει σχετικές φωτογραφίες με σχόλιο "μακεδονική σαλάτα".

Δείτε τί περιλαμβάνει το μενού:

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα