Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης

Το...  "στυλό" για να υπογράψει τη "Βόρεια Μακεδονία" έδωσαν οι  153 βουλευτές στον Πρωθυπουργό καταψηφίζοντας την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών και 8 βουλευτές των ΑΝΕΛ. Εκτός ο Δημήτρης Καμμένος που ψήφισε "Ναι"

Κατά της πρότασης μομφής της ΝΔ με 153 ψήφους τάχθηκαν  οι βουλευτές  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , ενώ "ναι" στην πρόταση μομφής είπαν  127   βουλευτές    σε σύνολο    287   παρόντων. Υπενθυμίζεται πως από τη διαδικασία είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές του ΚΚΕ. Κανονικά ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι είχαν αποπεμφθεί από την διαδικασία με ομόφωνη απόφαση της Βουλής μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Κ. Μπαρμπαρούση.

Υπέρ της πρότασης μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση ΝΔ, η ΔΗΣΥ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Το παράδοξο ήταν πως ο Πρωθυπουργός  υπογράμμισε με έμφαση  πως "έχουμε συμφωνία" παρουσιάζοντάς την ως επίτευγμα της κυβέρνησης. Ενώ ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος μέχρι τελευταία στιγμή επέμενε πως η συμφωνία που θα μονογράψει ο Νίκος Κοτζιάς "δεν είναι σε ισχύ" και θα είναι σε ισχύ μόνο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία στην FYROM.  Και τότε, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Καμμένος ο ίδιος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα την καταψηφίσουν στην ελληνική Βουλή ώστε να μην  περάσει.

 Κυβέρνηση: Η επιχείρηση υπονόμευσης κατέρρευσε. Εντεταλμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα η αποχώρηση Δ.Καμμένου
Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίαζε την καταψήφιση της πρότασης της ΝΔ: "Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της εθνικής αντιπροσωπείας.Η επιχείρηση υπονόμευσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κατέρρευσε μαζί με την αξιοπιστία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε μέσα σε δύο ημέρες να διασύρει τόσο την παράταξή του στη διεθνή κοινή γνώμη όσο και την πολιτική του κληρονομιά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών.
Η εντεταλμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα και προδιαγεγραμμένη αποχώρηση του Δημήτρη Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία, απλά επιβεβαιώνει ότι εξαντλήθηκαν και οι τελευταίες εφεδρείες της διαπλοκής.

 Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σχολίασε την υπερψήφιση της πρότασης μομφής από το Δημήτρη Καμμένο και τη διαγραφή του

 Από τη Βουλή στις Πρέσπες
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί αύριο, Κυριακή 17 Ιουνίου, στις Πρέσπες, προκειμένου να συμμετέχει στην τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία της πΓΔΜ από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Νίκο Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ και τον Ειδικό Διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.
Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της συμφωνίας, στις 10:30 ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία.

 Στην κυβέρνηση πάντως υπάρχει η εκτιμηση ότι ουδόλως επηρεάζεται η σταθερότητα της κυβέρνησης και στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μάλλον... ανακουφιση καθώς ο Δημήτρης Καμμένος εδώ και καιρό με δηλώσεις του έφερνε σε αμηχανία την κυβέρνηση

Ανακοινώθηκε η διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου από το προεδρείο της Βουλής

Η πρόταση δυσπιστίας υπερψηφίστηκε από 127 βουλευτές και καταψηφίστηκε απο 153, συνεπώς δε γίνεται αποδεκτή

 Ο Πάνος Καμμένος σχολίασε το "ναι" του Δημήτρη Καμμένου στην πρόταση μομφής που οδήγησε στη διαγραφή του από ΑΝΕΛ

 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Καμμένος διαγράφεται από τους ΑΝΕΛ

  Υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ

 Ο Δανέλλης ψήφισε ΝΑΙ στην πρόταση μομφής αλλά δήλωσε "εξαιρουμένου του Μακεδονικού"

 

Ο Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε στο Βουτση διότι μίλησε ο Κοτζιάς μετά απο εκείνον ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Το τρίτο από τα τρία βίντεο που κατέθεσε στα πρακτικά ο Τσίπρας

 

Το δεύτερο από τα τρία βίντεο που κατέθεσε στα πρακτικά ο Τσίπρας

Το πρώτο από τα τρία βίντεο που κατέθεσε στα πρακτικά ο Τσίπρας

  Αλ. Τσίπρας: Είναι μια συμφωνία που κάθε Έλληνας πρωθυπουργός θα ήθελε να έχει στο τραπέζι

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Η συμφωνία με την πΓΔΜ είναι πατριωτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Όποιος ψηφίσει κατά της μομφής, παίρνει εισιτήριο για τις Πρέσπες

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα