Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης: Δίωξη για εσχάτη προδοσία - Δεν με έχει συλλάβει κανείς

Κωνσταντίνος  Μπαρμπαρούσης: Δίωξη για εσχάτη προδοσία - Δεν με έχει συλλάβει κανείς

Ο ανεξάρτητος πια βουλευτής, δήλωσε στο enikos.gr ότι δεν τον έχουν καν ψάξει οι Αρχές στο τηλέφωνο.

Συνελήφθη ο βουλευτής της ΧΑ Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης το απόγευμα της Παρασκευής (15. Ιουνίου  ο οποίος ερευνάται για εσχάτη προδοσία.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης σύμφωνα με τις πληροφορίες συνελήφθη από τη φρουρά της Βουλής και άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αποχώρησε από τη Βουλή, από την πλευρά της Λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση τον Εθνικό Κήπο, όπου τον περίμενε το αυτοκίνητό του. Φτάνοντας στο σημείο, τον συνέλαβαν άνδρες της 

Ωστόσο οι αρχές δεν επιβεβαιώνου την σύλληψη 

Μετά την Παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση ο οποίος ήδη διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές Αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

 Μπαρμπαρούσης: Ανακαλώ τις δηλώσεις μου

Μετά τη διαγραφή του από την Κ.Ο, της Χ.Α. και την εισαγγελική έρευνα σε βάρος του που διέταξε ο Άρειος Πάγος ο Μπαρμπαρούσης  ανακάλεσε τα όσα είπε στο παραλήρημα του στη Βουλή

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ανέφερε ότι «οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου - τις οποίες ανακαλώ - επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν την Συνταγματική Νομιμότητα».

 Προσέθεσε δε ότι οι δηλώσεις του «δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι «ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠ.ΕΘ.Α. Π. Καμμένου, ότι με μία ατυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα! Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στην Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα