Αντάρτικο Ποταμιού και Καμίνη κατά Γεννηματά για το Σκοπιανό

Αντάρτικο Ποταμιού και Καμίνη κατά Γεννηματά για το Σκοπιανό

Έντονα διχασμένο εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής αναφορικά με την συμφωνία για το Σκοπιανό.

Οι σκιές εμφανίστηκαν στην χθεσινή συνάντηση της επικεφαλής Φώφης Γεννηματά με ηγετικά στελέχη του Κινήματος, ανάμεσά τους τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Γιώργο Καμίνη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους εκφράστηκαν θετικά για την συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, όμως η κ. Γεννηματά εμφανίστηκε πιο επιφυλακτική και επισήμανε στους συνομιλητές της ότι δεν είναι δυνατόν η παράταξη να μιλά με πολλές φωνές.

Ωστόσο, οι διαφοροποιήσεις συνεχίστηκαν σήμερα, με πηγές του Ποταμιού να αφήνουν μάλιστα εντονότατες αιχμές για την κ. Γεννηματά.

«Η πρόεδρος, μόνη της, είχε διαφορετική άποψη. Και σήμερα, καλούνται οι πέντε να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός», ανέφεραν στελέχη του Ποταμιού, προσθέτοντας μάλιστα πως όταν συγκροτήθηκε το Κίνημα Αλλαγής δεν είχαν κατά νου την επανασύσταση «παρωχημένου μονοκρατορικού μοντέλου».

Ο κ. Καμίνης από την πλευρά του δήλωσε πως η συμφωνία για το Σκοπιανό είναι καλή, όχι γιατί δεν έχει ατέλειες, αλλά γιατί και οι δύο πλευρές μετακινήθηκαν σημαντικά.

«Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξεκινήσουμε από δύο κοινές παραδοχές. Κανείς δεν είναι πιο πατριώτης ή πιο ορθολογιστής από τον άλλο και η αρχική συμφωνία είναι θετική σε σχέση με το παρελθόν και η ευκαιρία λύσης μεγάλη», είπε ο κ. Καμίνης, ουσιαστικά συνεχίζοντας την ανοιχτή απόκλισή του από την γραμμή Γεννηματά.

Πιο διπλωματική στάση τήρησε η ΔΗΜΑΡ. Πηγές του κόμματος ανέφεραν πως η συμφωνία είναι καλή αλλά η ψήφισή της θα πρέπει να συνδέεται με δέσμευση του πρωθυπουργού για προκήρυξη εκλογών, καθότι η άρνηση των ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν σημαίνει πως το κυβερνητικό μπλοκ δεν έχει από μόνο του την πλειοψηφία να την κυρώσει.

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα