Μητσοτάκης: Καταθέτω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό

Μητσοτάκης: Καταθέτω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό

Από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων για την 4η αξιολόγηση η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης η πρόταση μομφής θα κατατεθεί αμέσως μετά τη λήξη της σημερινής ψηφοφορίας για τα προαπαιτούμενα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λύνει το Σκοπιανό γιατί έτσι θέλει ο διεθνής παράγοντας και ελπίζοντας στην "κατανόηση" των εταίρων σε οικονομικά θέματα.

«Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι μια κακή συμφωνία. Μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας για πρώτη φορά και αυτό αποτελεί ρίζα αλυτρωτισμού», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Ψεύδεστε και σήμερα ακόμα. Πουθενά στη συμφωνία δεν υπάρχει το Severna Makedonija», πρόσθεσε. 

«Με τη συμφωνία το κράτος παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό, ο λαός του όχι. Οι κάτοικοι γιατί θα ονομάζονται απλά  Μακεδόνες. Έρχεται σε αντίθεση με το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς».  

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «οι λαϊκές αντιδράσεις πολλαπλασιάζονται. Ο κατήφορος αυτός πρέπει να σταματήσει. Να μην υποθηκευτεί το μέλλον της πατρίδας. Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να ζητήσει εξουσιοδότηση της Βουλής για να παίζει πολιτικά ανήθικο θέατρο χωρίς να το κουνάει από την καρέκλα. Οφείλω να αποτρέψω τον θεσμικό εκτροχιασμό που οδηγείτε τη χώρα με μια συμφωνία που βλέπτει τα εθνικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση δεν έχει εξουσιότηση και λαϊκή νομιμοποίηση. Η Κ.Ο. της ΝΔ καταθέτει αμέσως μετά τη λήξη της σημερινής συζήτησης πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

"Υπό τις παρούσες συνθήκες, και καθώς η κυβέρνηση δεν διαθέτει την απαραίτητη νομιμοποίηση, η ΚΟ της ΝΔ κατατέθει, αμέσως μετά τη λήξη της σημερινής συζήτησης, πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Σας προκαλώ να μετατρέψετε αν τολμάτε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή σας, όπως έκαναν όλοι οι προτάτοχοί σας. Σας προκαλώ κ.Τσίπρα γιατί σήμερα αναμετριόμαστε όλοι με την ιστορία" είπε ο κ. Μητσοτάκης.

"Να δούμε αν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να πουν «ναι» στην υπογραφή που είστε έτοιμος να βάλετε στις Πρέσπες" πρόσθεσε.

Στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. 

Πρόταση μομφής: Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής

Δείτε Live

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα