Σκοπιανό: Έγινε το τηλεφώνημα Τσίπρα - Ζάεφ. Νέα επικοινωνία αύριο

Σκοπιανό: Έγινε το τηλεφώνημα Τσίπρα - Ζάεφ. Νέα  επικοινωνία αύριο

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα η τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ για το Σκοπιανό. 

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα.

Η τηλεφωνική επικοινωνία είχε διάρκεια μία ώρα. Θα υπάρξει και νεότερη επικοινωνία αύριο, καθώς όπως όλα δείχνουν η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό συνεχίζεται.

 .Οι ίδιες πηγές μιλούν για πολύ καλό κλίμα στη διάρκεια περίπου μιας ώρας συζήτηση των δυο. 

Οι δηλώσεις Ζάεφ νωρίτερα 

Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών»

Επίσης ανέφερε  ότι είναι αναγκαίο η λύση να είναι ποιοτική κι αξιοπρεπής, τέτοια που να διατηρεί την "ταυτότητα", διότι μόνο έτσι θα γίνει αποδεκτή απο τους Σκοπιανούς που που θα μετέχουν στο δημοψήφισμα.

Πρόσθεσε ότι αυτή θα είναι μια συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δυο κυβερνήσεων, των υπουργών Εξωτερικών και όταν συμβεί αυτό οι Πρόεδροι των δυο χωρών αλλά και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι πολίτες θα ενημερωθούν.

Ο Ζάεφ είπε ακόμα ότι η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα είναι συνεχής και ότι εξετάζονται διάφορες στρατηγικές για να ολοκληρωθεί η 25ετής διαμάχη για το όνομα. Είπε επίσης ότι μόλις επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως προανήγγειλε ο Νίκος Κοτζιάς, θα ενημερώσει τους πολίτες.

Ο Ζάεφ είπε ακόμα ότι αν υπάρξει άμεσα λύση δεν αποκλείεται να ακυρώσει το ταξίδι του στην Γερμανία. Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάφε έχει προγραμματίσει να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο την ερχόμενη Τετάρτη.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα