Στη Σούδα το αεροσκάφος AirForce 1 του Ντόναλντ Τραμπ. Πότε φτάνει ο ίδιος

Στη Σούδα το αεροσκάφος AirForce 1 του Ντόναλντ Τραμπ. Πότε φτάνει ο ίδιος

Στη Σούδα της Κρήτης βρίσκεται ήδη το «εφεδρικό» AirForce 1, το οποίο πάντα ακολουθεί τα ταξίδια του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στη Σούδα αναμένεται τις πρωινές ώρες της Κυριακής, για ανεφοδιασμό, το AirForce 1 με τον Πρόεδρο Τραμπ, χωρίς αυτό να είναι επιβεβαιωμένο και με την επιφύλαξη της... παραπλάνησης που συχνά ακολουθούν οι ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από τον Καναδά απόψε, όπου συμμετείχε στη G7, για να μεταβεί στη Σιγκαπούρη για τη διμερή συνάντηση Κορυφής με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το εφεδρικό Air Force 1 -που είναι πανομοιότυπο με το προεδρικό- συνοδεύει συνήθως τον Αμερικανό Πρόεδρο στις επισκέψεις του, όπως και σε οποιαδήποτε μακρινή μετακίνησή του, βάσει του πρωτοκόλλου ασφαλείας, για να χρησιμεύσει ως εφεδρικό, στην περίπτωση βλάβης ή οποιουδήποτε άλλου προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Απριλίου 2016, επί προεδρίας Ομπάμα δηλαδή, είχε προσγειωθεί επίσης στη Σούδα το εφεδρικό Air Force 1. Τότε είχε κάνει στάση για ανεφοδιασμό, κατευθυνόμενο από τη Νεμπράσκα στη Μέση Ανατολή όπου βρισκόταν, ο τότε πλανητάρχης για επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία.

thecaller

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα