Φυλάσσονται οι Τούρκοι αξιωματικοί: Φόβοι για απόπειρα δολοφονίας τους

Φυλάσσονται οι Τούρκοι αξιωματικοί: Φόβοι για απόπειρα δολοφονίας τους

Οτιδήποτε και να κάνουν είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα είμαστε πίσω τους θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη.

Με αυτά τα λόγια αντέδρασε, μέσω του αντιπροέδρου της Μπεκίρ Μποζντάγ η Τουρκία στην είδηση πως και οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί αφέθηκαν ελεύθεροι (μετά τη συμπλήρωση του 18μηνου) από την ελληνική δικαιοσύνη. Αυτή η αναφορά αλλά και το… παρελθόν της Τουρκίας (σ.σ. πρόσφατα απήχθησαν από το Κόσοβο ύποπτοι Γκιουλενιστές) έχει θέσει σε ύψιστο συναγερμό τις ελληνικές αρχές
  
Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, που έφρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, κρατούνται σε στρατόπεδο στην ηπειρωτική χώρα, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι κάτι περισσότερο από δρακόντεια. Οι ελληνικές αρχές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα το Σάββατο (09.06.2018) δεν φοβούνται μόνο το ενδεχόμενο της απαγωγής. Περισσότερο φοβούνται και το σενάριο να επιχειρήσει κάποιος ακόμη και να δολοφονήσει τους «οκτώ»!

Γι’ αυτό το λόγο, υπάρχει ξεχωριστή ροή πληροφοριών μόνο για τους Τούρκους αξιωματικούς. Και με βάση αυτές τις πληροφορίες αναπροσαρμόζεται συνεχώς το σχέδιο για τη φρούρησή τους.
Σε στρατόπεδο οι Τούρκοι αξιωματικοί

Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί κρατούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά άγνωστο που φυσικά. Ο ειδικά διαμορφωμένος αυτός χώρος είναι μεγαλύτερος από τον προηγούμενο χώρο κράτησής τους. Οι Τούρκοι αξιωματικοί είναι υπό συνεχή και αυστηρή επιτήρηση.

Ο καθένας έχει το δωμάτιο του. Κοινόχρηστοι είναι μόνο οι χώροι της κουζίνας και του σαλονιού. Έχουν ελευθερία να κάνουν πεζοπορία ή τρέξιμο αλλά όχι να βγαίνουν από τον φυλασσόμενο χώρο. Οι μοναδικές επισκέψεις που δέχονται είναι αυτές από τους δικηγόρους τους. Και όσοι μπαίνουν στο χώρο, ελέγχονται εξονυχιστικά.

Ο φόβος της δολοφονίας: Έλεγχοι στο φαγητό και ελεύθεροι σκοπευτές

Περισσότερο από το ενδεχόμενο της απαγωγής, οι ελληνικές αρχές φοβούνται την απόπειρα δολοφονίας ή δηλητηρίασης των 8 Τούρκων αξιωματικών. Γι’ αυτό ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται επί 24ης βάσης ακροβολισμένοι περιμετρικά των εγκαταστάσεων και ελέγχουν κάθε κίνηση.

Παρούσες επίσης ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ, της Αντιτρομοκρατικής και των ΜΑΤ. Όλες οι κινήσεις βιντεοσκοπούνται και ο χώρος, σε μεγάλη ακτίνα, ελέγχεται και ηλεκτρονικά. Χαρακτηριστικό του πόσο αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας και το γεγονός πως για κάθε Τούρκο αξιωματικό αντιστοιχούν περισσότεροι από 10 άνδρες των ελληνικών αρχών!

Εκτός αυτού, καθημερινά ελέγχεται και το φαγητό των 8. Όπως και τα γλυκά που τους στέλνουν οι οικογένειές τους από την Τουρκία. Στους Τούρκους αξιωματικούς παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη.
Πως περνούν το χρόνο τους

Αξιωματικοί που έχουν εικόνα της καθημερινότητας των Τούρκων αξιωματικών περιγράφουν πως περνούν τις μέρες τους. Διαβάζουν πολύ και βλέπουν τηλεόραση. Κάνουν δε και προσπάθειες να μάθουν ελληνικά. Όλοι τους μιλούν καλά αγγλικά, ενώ ένας από τους αξιωματικούς ξέρει να παίζει και μπουζούκι.

Τα έξοδά τους, τα οποία μπορούν να κάνουν μόνο εντός του στρατοπέδου, καλύπτονται από τα χρήματα που τους στέλνουν οι οικογένειές τους. Η τύχη των δικών τους ανθρώπων που παραμένουν στην Τουρκία είναι και το μεγάλο τους άγχος.

Μέχρι να τελεσιδικήσουν και να καθαρογραφούν οι αποφάσεις, οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές ελπίζουν ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα έρθουν μετά τις εκλογές στην Τουρκία (σ.σ. 24 Ιουνίου είναι ο πρώτος γύρος). Κυρίως γιατί οι εκλογικές επιδιώξεις του Ερντογάν μπορεί να βάλουν… «φωτιά» στο Αιγαίο. Αλλά και γιατί κανείς δεν ξεχνά την τακτική της Τουρκίας που εδώ και σχεδόν τρεις μήνες κρατά αναίτια στην Αδριανούπολη τους δυο Έλληνες αξιωματικούς.

Πηγή: Τα Νέα