Σκοπιανό: Μετωπική σύγκρουση Μαξίμου - ΝΔ λίγο πριν τα συλλαλητήρια

Σκοπιανό: Μετωπική σύγκρουση Μαξίμου - ΝΔ λίγο πριν τα συλλαλητήρια

Λίγες ώρες πριν τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό στη Βόρεια Ελλάδα και σκληρές ανακοινώσεις ανταλλάσσουν Μέγαρο Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία. Το Μαξίμου κρατάει χαμηλούς τόνους απέναντι στα συλλαλητήρια και αναμένει να δει την συμμετοχή που θα έχουν οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις ενώ η ΝΔ δεν τα υποστηρίζει αλλά ούτε και τα αποδοκιμάζει.

«Η ΝΔ για ακόμη μία φορά παίζει το χαρτί της πατριδοκαπηλείας και προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες, μήπως και κρύψει την αδυναμία της να αρθρώσει σαφή και υπεύθυνη θέση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, εξαιτίας των εσωτερικών της διαφορών» σημειώνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρεται, επίσης: «Το ερώτημα λοιπόν για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό και σαφές: Η "ενιαία και συνολική" λύση που ζητά, θα πρέπει να είναι στη βάση της σύνθετης ονομασίας, που διαπραγματεύθηκαν και οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Δηλαδή με χρήση και του όρου "Μακεδονία"; Ναι ή όχι;».

«Τελικά, ο πρόεδρος της ΝΔ ποια σύνθετη ονομασία προτιμά; Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς;» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΔ: Η εκχώρηση “Μακεδονικής εθνότητας” δεν είναι αποδεκτή 

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία είχε υποστηρίξει πως «η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, για να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, εμφανίζεται πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις. Γι αυτό βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και αναζητεί απεγνωσμένα άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας».

«Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων. Η εκχώρηση “Μακεδονικής εθνότητας” και “μακεδονικής γλώσσας” δεν είναι αποδεκτή. Ξεκάθαρη είναι και η προειδοποίησή μας στον κ. Τσίπρα. Δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα», σημειώνει το γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: