Σκοπιανό: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ εντός της εβδομάδας

Σκοπιανό:  Δεν υπάρχουν ενδείξεις για συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ εντός της εβδομάδας

Για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αισιοδοξίας από πλευράς της πΓΔΜ κάνουν λόγο αρμόδιες πηγές μιλώντας στο CNN Greece, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ανάρτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της γειτονικής χώρας που μιλά για συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ εντός της εβδομάδας. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o Αντόνιο Μιλόσοσκι, επικαλούμενος διπλωματικές πηγές, υποστηρίζει ότι το ραντεβού Τσίπρα-Ζάεφ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή στην Μικρή Πρέσπα.

«Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές: Πέμπτη ή Παρασκευή (αυτήν την εβδομάδα) η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στην ελληνική Μικρή Πρέσπα και η υπογραφή της συμφωνίας για την αλλαγή του ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.Επί του συντονισμού είναι ο Μπόγιαν Μάριτσιτς, σύμβουλος του πρωθυπουργού» γράφει ο Μιλόσοσκι.

Σε ερώτημα του CNN Greece, εάν η ελληνική πλευρά περιμένει το τηλεφώνημα Ζάεφ και εάν αυτό θα είναι το ορόσημο, οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι δεν είναι το ίδιο το ηλεφώνημα το σημαντικό αλλά το τι θα συζητηθεί κατά τη διάρκειά του.

Σε περίπτωση που ο Ζάεφ επιμείνει στο πισωγύρισμα και στην επαναφορά των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο υπουργών, τότε είναι σαφές πως η ελληνική πλευρά δεν θα δεχτεί κάτι τέτοιο.

Σκοπιανό: Τελεσίγραφο ΗΠΑ στα Σκόπια – Απαντήστε

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: