Με τον Γιάννη Μπουτάρη θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα

Με τον Γιάννη Μπουτάρη θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα

Με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη -μια εβδομάδα μετά την επίθεση που δέχθηκε από τραμπούκους, σε εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων- θα συναντηθεί σήμερα  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση Τσίπρα-Μπουτάρη θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει συσκέψεις με συνεργάτες του στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Μπουτάρης, θα μπορούσε από την πλευρά του Μαξίμου να είναι ένας πολιτικός ο οποίος μπορεί να συσπειρώσει προοδευτικό κόσμο γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, για το επόμενο βήμα του κυβερνώντος κόμματος.

Πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι στις επόμενες εθνικές αλλά και αυτοδιοικητικές εκλογές το μέτωπο θα είναι «πρόοδος - συντήρηση». Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Παναγιώτη Ρήγα σε ραδιοφωνική συνέντευξη όπου τόνισε ότι «στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2019 θα συγκρουστούν ‘δύο πόλοι’ Από τη μια πλευρά θα είναι ο ‘προοδευτικός’ και από την άλλη οι «συντηρητικές» δυνάμεις». Σε αυτή την κατεύθυνση και αναφερόμενος ειδικότερα στον Γιάννη Μπουτάρη, σημείωσε ότι είναι από τους ανθρώπους που έχουν προοδευτικές απόψεις. Αναφέρθηκε στις θέσεις του κ. Μπουτάρη για τα δικαιώματα, προοδευτική αντίληψη απέναντι στο φασισμό αλλά και στις απόψεις του για την κοινωνία, αφήνοντας έτσι, ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης του Γ. Μπουτάρη στις επόμενες εκλογές.

Ενδεικτικό της στήριξης του Γιάννη Μπουτάρη από το Μαξίμου αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και η σημερινή Αυγή όπου στο πρωτοσέλιδό της γράφει: Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη - Στήριξη στον Γ. Μπουτάρη.

Η εφημερίδα βλέπει «ιδιαίτερο συμβολισμό» της σημερινής συνάντησης με τον Πρωθυπουργού και γράφει για το «αντιφασιστικό μανιφέστο από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης: "Να ονοματίσουμε τους οργανωτές εμπνευστές των φασιστικών σχεδίων και να τους απομονώσουμε. Θα συνεχίσω να υπηρετώ την ελευθερία του λόγου με ακόμη μεγαλύτερη σθένος και συνέπεια".

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα